Vladimir Babin: Glazba je moja velika sreća

Vladimir Babin: Glazba je moja velika sreća

Vladimir Babin i Mario Lipovšek (foto: Virna Baraba / Radio Rijeka)

Prema sudu glazbene kritike Vladimir Babin jedan je od najeminentnijih predstavnika mlađe generacije hrvatskih pijanista. Danas je bio gost "Na obedu" kod Maria Lipovšeka uoči koncerta koji će održati u utorak, 25. listopada u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci.

Vjerojatno sam jedan od rijetkih kojih nema neispunjenih želja. Ne znam što bih bio da nisam muzičar. Ne bih se želio ničim drugim baviti na visokom profesionalnom nivou nego onime čime se bavim - glazbom, i to je moja velika sreća, rekao je profesor Vladimir Babin, Osječanin koji je izabrao Rijeku za svoj dom. Od 1994. godine živi i radi u Rijeci gdje je njegovim dolaskom 1997. godine ponovo pokrenut i egzistira Područni odsjek Muzičke Akademije Zagreb s tri odjela - klavir, gitara i solo-pjevanje.

Surađuje s eminentnim hrvatskim umjetnicima s kojima je snimio nekoliko CD-a (operni prvaci Olga i Bojan Šober, Kristina i Robert Kolar, Giorgio Surian, Voljen Grbac, Radojka Šverko, itd.).

I u utorak, 25. listopada snimit će svoj novi CD/DVD tijekom koncerta koji će početi u 20 sati u Guvernerovoj palači. Dat će sve od sede da bude kvalitetno, Očekujem navalu publike koja će svojim pljeskom dati doprinos na tom CD/DVD-u, najavio je maestro Babin koji želi pokloniti publici lijep događaj i kvalitetni program. Izvest će iznimno teška djela ozbiljne klavirske literature kao na primjer 3. klavirsku sonatu u f-molu Johannesa Brahmsa.

U razgovoru s Mariom Lipovšekom maestro Vladimir Babin otkrio je zašto je izabrao Rijeku za svoj dom, o unuku koji je sada njegovo ogromno veselje, o kuhinji i glazbi koja je njegov život.

Poslušajte:

Na obed - Vladimir Babin, pripremio Mario Lipovšek

Komentari