Volonteri godine: volontiranje je IN

Volonteri godine: volontiranje je IN

Volonteri godine (Foto: PGŽ)

Udruga ''Portić'' koja promiče dobrobit djece, dobitnica je nagrade "Volonteri godine u Primorsko-goranskoj županiji". Nagrade su dobili i volonteri - pojedinci koji dobrovoljnim radom pomažu ljudima.

10846494_791569257557690_3949646809150012580_n.jpg

Organizator dojele nagrade za volontere godine je Udruga za razvoj civilnog društva SMART koja u Volonterskom centru Rijeka organizira i brine se o uključivanju što više ljudi u volonterski rad. Nagrade su dodijeljene na svečanosti održanoj u hotelu ''Bonavia'' u povodu Međunarodnog dana volontiranja što se obilježava 5. prosinca.

Nagrađeni volonteri su: Kristijan Vulinović, volontira u Centru tehničke kulture Rijeka kao voditelj raznih edukacija; Marina Marghetti, volontira u Domu za djecu i mlađe punoljetne osobe ''Ivana Brlić Mažuranić''; Andrej Škedel, volontira u Domu za psihički bolesne osobe ''Turnić''; Tanja Jakovac, volontira u Društvu naša djeca u Delnicama; don Ivica Križ, predložilo ga je Lovačko društvo ''Tetrijeb'' iz Čabra zbog doprinosa na repopulaciji tetrijeba gluhana; Zdravko Winter, volontira u Udruzi umirovljenika grada Bakra.

Ksenija Vičić iz ''Portića'', Kristijan Vulinović i Andrej Škedel govore o volontiranju, a Marta Hauser iz SMART-a ističe da volontera ima sve više:

Komentari