Vratio se advent u Lovran: besplatna događanja i parking

Vratio se advent u Lovran: besplatna događanja i parking Vratio se advent u Lovran: besplatna događanja i parking
Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Foto: Lovran Lovran (Facebook)

Nakon četiri godine, ponovno se vraća advent u Lovranu. Druženja su najavljena na trgu i u crkvi svetog Jurja, u gradskoj kuli, kinu "Sloboda" i galeriji "Laurus", a novosti su lovranski bal i ispraćaj stare godine uz puhački orkestar. Ulaz na sva događanja i parkiranje u Lovranu su besplatni.

Adventska događanja pod nazivom "Božić je judi" počinju 18. prosinca koncertom učenika lovranskog područnog odjela Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina, a završavaju ispraćajem stare godine uz zdravicu i zvuke Puhačkog orkestra Lovran i riječkih Kantridersa, najavio je Toni Družeta, zamjenik načelnika Općine Lovran.

Na trgu će biti pet adventskih kućica, u organizaciju je uključeno pet lovranskih udruga, osnovna škola i dječji vrtić. Predsjednik odbora za društvene djelatnosti Boško Marijanac uvjeren je kako će svatko pronaći nešto za sebe. Pripremili smo šareni glazbeni program, od rocka i retro partija, preko plesne glazbe , klapa, harmonike i puhača, do klasike, najavio je Marijanac te istaknuo i izložbeni program u kuli, koja će biti otvorena svakog dana od 17 do 21 sat.

Sva zbivanja u centru mjesta su besplatna, uz besplatan parking za sve, poručili su organizatori uz poziv na adventso druženje u Lovranu.

Za najmlađe se pripremaju likovne radionice, priredbe i predstave, kao i obiteljska potraga za božićnom čarolijom u Starom gradu ujutro u subotu 22. prosinca.

U srijedu 26. KUD Lovor će proslaviti svoj sedamdeseti rođendan božićnim koncertom u crkvi sv. Jurja, a dan kasnije u kinu "Sloboda" najavljen je novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Lovran, najavio je Slavko Sekulić, predsjednik općinskog odbora za kulturu.

U subotu 29. prosinca na lovranskom balu će svirati Dule i Bonaca, Trio asi i Los Kolegos, a ispraćaj Stare godine bit će ispred općine u podne, uz Puhački orkestar Lovran, zdravicu i tortu. Poslušajte:

Da bude lijepo za sve!, pripremila Neva Funčić

Komentari