Vrbovska poljana: skijalo se i trčalo ususret ZOI

Vrbovska poljana: skijalo se i trčalo ususret ZOI Vrbovska poljana: skijalo se i trčalo ususret ZOI
Foto: TSK Ravnogorac, Ravna Gora Foto: TSK Ravnogorac, Ravna Gora
Foto: TSK Ravnogorac, Ravna Gora Foto: TSK Ravnogorac, Ravna Gora

Foto: TSK Ravnogorac, Ravna Gora

Lokalitet Vrbovska poljana proteklog se vikenda potvrdio kao lokalitet gdje se, i tijekom snijegom oskudnijih goranskih zima, mogu pripremiti skijaško-trkačke staze sa snježnim slojem debljine od 30 do 50 centimetara. Skijali su i trčali, ususret ZOI, skijaši iz 16 zemalja.

Prva polovica ovogodišnjeg siječnja bila je u Gorskom kotaru uglavnom kišovita i poprilično topla, no članovi Trkačko-skijaškog kluba Ravnogorac iz Ravne Gore uspješno su proteklog vikenda organizirali Continental Balkan Kup, najjače ovosezonsko natjecanje skijaša-trkača u Hrvatskoj. 

Dakako, pritom su organizatori morali uložiti nemali trud, no isplatilo se, jer Continental Balkan Kup svake godine okuplja natjecatelje iz dvanaest zemalja, na prostoru od Hrvatske do Moldavije.

Kako je termin ovogodišnjeg kupa dogovoren četiri tjedna uoči Zimskih olimpijskih igara, tako su na njemu, radi podizanja natjecateljske forme, nastupili i skijaši iz drugih dijelova svijeta, što je rezultiralo rekordnim odazivom natjecatelja iz 16 država, s četiri kontinenta. 

Među njima je bio i hrvatski skijaško-trkački olimpijac Edi Dadić, uz kojeg će na olimpijadu, u konkurenciji žena Lorena Malec, no reprezentativni trener Zoran Skender očekuje da će taj natjecateljski popis biti duži.

Skender će, na žalost, našim nordijcima u Južnoj Koreji biti jedina trenerska potpora, pa će morati obavljati i druge logističke poslove. Ipak se nada da će, u odnosu na prethodne igre, naši skijaši-trkači ostvariti rezultatski pomak unaprijed.

Međutim, svjestan je jake konkurencije skijaških velesila s kojima se Hrvatska, visinom ulaganja u nordijske discipline, nikako ne može uspoređivati. Poslušajte više:

Vrbovska poljana: skijalo se i trčalo ususret ZOI, pripremio Nenad Lučić

Komentari