Vrbovsko: 100 tisuća kuna deseteročlanoj obitelji doseljenoj iz Solina

Vrbovsko: 100 tisuća kuna deseteročlanoj obitelji doseljenoj iz Solina

Potpore Grada Vrbovskog mladim obiteljima pri kućenju potaknuli su obitelj Majić da iz Solina preseli u Gorski kotar (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

U Vrbovskom danas tri značajna događaja: niz je započet primopredajom prvog od dva planirana komunalna vozila čija nabava jamči razvoj održivoga gospodarenja otpadom, potpisan je i ugovor o izgradnji jaslica pri dječjem vrtiću, a na to se nadovezuje i demografski program pomoći mladim obiteljima.

Grad Vrbovsko već nekoliko godina proračunskim potporama za obnovu, kupnju i izgradnju kuća nastoji osigurati ostanak i doseljavanje mladih na gradsko područje. Danas ugovorena potpora od 100 tisuća kuna olakšat će rješavanje stambenog problema mnogočlanoj obitelji Majić, koja je na područje Vrbovskog doselila iz Solina.

"Riječ je o obitelji s desetero djece koja su dodatno popunila naše školske razrede, a time dodatno ispunila i život na području Grada Vrbovskog, pa bi smo, da možemo, pomogli još više", rekao je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Dobitnik potpore Ivo Majić zahvalio se građanima Vrbovskog, rekavši da su među njima pronašli ljude na koje se mogu osloniti. "Ujedno smo ostvarili i san koji mnoge obitelji u većim sredinama imaju, ali ih se malo usudi doći u manje sredine", rekao je Majić. Poslušajte izjave:

Mufić i Majić o potpori mladoj obitelji, pripremio Nenad Lučić

Komentari