Vrbovsko: bivši restoran Risnjak mogao bi postati dom za starije osobe

Vrbovsko: bivši restoran Risnjak mogao bi postati dom za starije osobe Vrbovsko: bivši restoran Risnjak mogao bi postati dom za starije osobe
Gradsko vijeće Vrbovskog većinom je glasova podržalo kupnju još jedne zamrle poduzetničke nekretnine, kako bi joj se pronašlo novu namjenu (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka) Gradsko vijeće Vrbovskog većinom je glasova podržalo kupnju još jedne zamrle poduzetničke nekretnine, kako bi joj se pronašlo novu namjenu (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

Grad Vrbovsko (Foto: Pixsell)

Grad Vrbovsko će uskoro s poduzećem PIK Rijeka sklopiti kupoprodajni ugovor, vrijedan 70 tisuća eura, te postati vlasnik nekad vrlo popularnog, a danas zatvorenog restorana "Risnjak" u Severinu na Kupi.

Takvu je odluku većinom glasova, jučer predvečer usvojilo Gradsko vijeće, a time ova goranska lokalna samouprava nastavlja praksu kupovine zapuštene poduzetničke imovine, kako bi, privlačenjem investitora ili vlastitim ulaganjima, u tim nekretninama iznova potaknula gospodarske ili neke druge aktivnosti.

Kako se radi o objektu izgrađenom na zemljištu, koje je bivšim vlasnicima nacionalizirala komunistička vlast, od njihovih je nasljednika zatražena suglasnost za skidanje zabilježbe o povratu oduzete imovine. Restoran "Risnjak" u Severinu na Kupi, nekada je bio popularno odmorište uz staru cestu Rijeka–Zagreb, no u budućnosti bi mogao imati potpuno drugačiju namjenu, kaže gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

"U planovima, vezanim uz "Risnjak" trenutačno je najaktualnije razmišljanje o izgradnji doma za starije osobe. Moguće je da se s vremenom ta priča pretvori u nešto drugo, poput zdravstvenog turizma, uzme li se u obzir nadmorska visina, blizina rijeke Kupe te povoljnija klima nego u drugim dijelovima gradskog područja", najavljuje gradonačelnik.

"Ovisno o tome što će nam nuditi europski natječaji, na to ćemo se prijaviti, ali ponajprije moramo imati imovinu u svome vlasništvu, kako bismo mogli računati na novac Europske unije", zaključio je Mufić. Poslušajte izjavu:

Gradsko vijeće Vrbovsko, pripremio Nenad Lučić

Komentari