Vrhunski džezeri u našem studiju uoči JazzTimeRijeka festivala!

Vrhunski džezeri u našem studiju uoči JazzTimeRijeka festivala!

Damjan Grbac, Barbara Štimac, Zoran Majstorović i Neva Funčić (Foto: Predrag Hržić / HRT - Radio Rijeka)

Studio Radio Rijeke danas se pretvorio u Jazz caffe! Uoči 27. JazzTimeRijeka festivala, na "šalicu razgovora" stigli su Barbara Štimac, pjevačica The Mystic Rose Ensemblea, gitarist Zoran Majstorović te umjetnički ravnatelj festivala Damjan Grbac. Telefonom se razgovoru priključila Radojka Šverko.

Upravo svestrana Radojka Šverko, u pratnji pijanista Vladimira Babina, kontrabasista Henryja Radanovića i bubnjara Tončija Grabušića, u četvrtak 15. studenog otvara JazzTime u HKD-u na Sušaku. "To je glazba s kojom sam stasala na svjetskim pozornicama. Toj publici ne možete pjevati 'Lanternu' ili 'Bracolet', kad oni to ne razumiju", priča naša diva te dodaje da isčekuje novi susret s riječkom publikom. "Tu je cijela nova generacija publike koja me ne poznaje u ovom jazz-izdanju", kaže te najavljuje kako će na koncertu predstaviti i dvostruki album snimljen na zagrebačkom Jazz.hr festivalu.

Barbara Štimac prisjetila se prvoj JazzTimea u Guvernerovoj s toplom sjetom te istaknula kako su džezeri most između raznih žanrova glazbe, različitih ljudi i ukusa. Zoran Majstorović sa svojim će kvartetom otvoriti drugi dan festivala. Iako muzičari - orguljaš Rob Bargad, saksofonist Michael Erian i bubnjar Klemens Marktl - stižu iz Amerike i Austrije, Zoran kaže kako im je dovoljna malo duža tonska proba."Ne moramo čitati note, mi smo povezani na drugoj razini", kaže multiinstrumentalist čiji je potpis osmijeh, te najavljuje rijedak spoj zvuka arapske lutnje i orgulja.

U subotu sa svojim triom stiže hvaljeni gitarist Kurt Rosenwinkel, a završnica se priprema uz Blues Brothers Project u izvedbi SuperCover Banda. Pozivnicu imate - 27. JazzTimeRijeka od 15. do 17. studenoga u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a program pronađite ovdje. Svakako pogledajte videosnimke iz našeg studija i poslušajte cijelu emisiju "Kaf'e":

Svjetski, a naši; pripremili Neva Funčić i Predrag Hržić

Komentari