Vrijeme u Rijeci 12. 8.: pretežno sunčano, mjestimice mogući pljuskovi

Vrijeme u Rijeci 12. 8.:  pretežno sunčano, mjestimice mogući pljuskovi

Foto: FreeDigitalPhotos

Na vrijeme utječe topao zrak sa sjevera Afrike, koji je ušao duboko u europsko kopno, skroz do Sjevernog mora. Osim što je povisio temperaturu zraka, sa sobom je donio i vlagu, što kao posljedicu ima sparinu i mjestimične pljuskove. Poslušajte prognozu Danijele Vlašić!

Bioprognoza za Hrvatsku za srijedu: Biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti razmjerno nepovoljne. Iako će temperature zraka u unutrašnjosti zemlje biti nešto niže nego prethodnih dana, uz nestabilnu atmosferu i pojačanu vlagu u zraku, mnogi će se meteoropati i kronični bolesnici žaliti na umor i otežanu sposobnost obavljanja svakodnevnih obaveza. Na Jadranu će biti vruće pa se i dalje savjetuje izbjegavanje većih aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Svima se savjetuje uzimanje lagane prehrane i dovoljne količine tekućine, a kroničnim bolesnicima redovito uzimanje terapije.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za srijedu:

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a mjestimice uz povećanu naoblaku kiša, pljuskovi i grmljavina koji mogu biti i izraženiji. Puhat će slaba do umjerena, prijepodne ponegdje pojačana, bura i sjeverozapadnjak. More će biti malo valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će uglavnom od 22 do 25 °C, u unutrašnjosti Istre od 18 do 21 °C, a najviša dnevna od 32 do 35 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 19 °C, a najviša dnevna od 28 do 30 °C

Izgledi vremena u Hrvatskoj od srijede do petka:

Na kopnu promjenljivo oblačno, većinom u petak i subotu uz pljuskove praćene grmljavinom, moguće i izraženije. Na Jadranu pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblaka moguć je poneki pljusak, osobito na sjevernom dijelu.

Ujutro na kopnu ponegdje magla. Na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, u subotu sjeverozapadni. U unutrašnjosti u subotu manje toplo, a na Jadranu bez veće promjene

Novi tjedan bit će u znaku toplog, sunčanog i sparnog vremena, ali valja računati i na mogućnost povremenih mjestimičnih nestabilnosti i lokalnih pljuskova, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Danijela Vlašić:

Prognoza Danijele Vlašić za riječko područje

Komentari