Vrijeme u Rijeci 16.1: prijepodne sunčano, zatim naoblačenje, u noći kiša

Vrijeme u Rijeci 16.1: prijepodne sunčano, zatim naoblačenje, u noći kiša

Foto: FreeDigitalPhotos

Dolazi do prodora hladnijeg zraka koji će nam donijeti oborine. Prognostički materijali kažu da će za vikend biti snijega i to čak i uz obalu, no prije toga kiša i to od četvrtka. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za srijedu: Biometeorološke prilike će u Hrvatskoj biti uglavnom povoljne. Ni meteoropati niti kronični bolesnici neće imati veće tegobe uzrokovane vremenom, a raspoloženje bi im mogla kvariti povećana niska naoblaka na sjevernom Jadranu, Lici i Gorskom kotaru u drugom dijelu dana. Ipak valja napomenuti na moguć nepovoljan utjecaj hladnog vala na zdravlje srčanih i plućnih bolesnika mjestimično na krajnjem jugu zemlje.

Vremenska prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za srijedu:

Prijepodne pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a zatim postupno naoblačenje te u noći mjestimice slaba kiša. Puhat će slab do umjeren, krajem dana ponegdje pojačan jugozapadnjak i jugo. More malo do umjereno valovito. Ujutro na Kvarneru i u Istri od 1 do 6 °C, u unutrašnjosti Istre od -3 do 0 °C, a sredinom dana od 9 do 13 °C. U Gorskom kotaru i Lici ujutro od -4 do -1 °C, a sredinom dana od 6 do 10 °C.

Izgledi vremena do subote:

U četvrtak djelomice sunčano. Više će oblaka biti u gorju te na sjevernom Jadranu gdje mjestimice može pasti i malo kiše. U petak porast naoblake i kiša. U unutrašnjosti će uz pad temperature kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, a u subotu postupan prestanak oborine sa zapada. Umjeren jugozapadnjak i jako jugo će u petak okretati na sjeverac, odnosno buru na Jadranu, prvo na sjevernom dijelu. U subotu vjetar u slabljenju. Temperatura zraka bit će malo viša u četvrtak, osobito jutarnja, a zatim osjetan pad temperature.

Od četvrtka stižu oborine - prvo kiša, a onda snijeg, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari