Vrijeme u Rijeci 18.1: najprije kiša i jugo, a zatim okreće na buru

Vrijeme u Rijeci 18.1: najprije kiša i jugo, a zatim okreće na buru

Foto: FreeDigitalPhotos

Pred nama je, vremenski gledano, vrlo uzbudljiv meteorološki vikend i početak sljedećeg tjedna. Zapuhat će bura, temperatura će pasti, a ponešto snijega bi moglo biti i uz obalu! Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za petak: U većem će dijelu zemlje biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne tijekom prijelaza atmosferske fronte. Nesanica, glavobolja, razdražljivost i loše raspoloženje moguće su kod meteoropata, a malo veće tegobe kod plućnih i srčanih bolesnika te reumatičara.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za petak:

Oblačno s kišom i pljuskovima. Tijekom jutra u Gorskom kotaru i Lici kiša će prelaziti u snijeg, a od sredine dana snijeg je moguć i ponegdje u Istri te uz obalu. Oborine u prvom dijelu dana mjestimice mogu biti obilne, a tijekom poslijepodneva postupno će slabjeti. 

Umjeren do jak jugozapadnjak i jugo tijekom prijepodneva će oslabjeti, a potom postupno okrenuti na umjerenu do jaku buru s olujnim udarima, krajem dana podno Velebita kratkotrajno moguću i olujnu buru s orkanskim udarima. More će biti umjereno valovito do valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i uz obalu Istre između 6 i 10, u unutrašnjosti Istre između 4 i 9, u Gorskom kotaru i Lici između 3 i 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka na Kvarneru i u Istri između 7 i 12, u Gorskom kotaru i Lici između 4 i 9 °C. Temperatura zraka tijekom dana osjetno će pasti.

Izgledi vremena do ponedjeljka:

Umjereno i pretežno oblačno. U unutrašnjosti povremeno malo snijega, osobito u Lici i Gorskome kotaru, a u ponedjeljak vjerojatno i u ostalim predjelima. Na Jadranu kiša još ponegdje u subotu, osobito na južnom i na dijelu srednjeg Jadrana, a u ponedjeljak i drugdje. Bura će na Jadranu u subotu oslabjeti, a u ponedjeljak na sjevernom dijelu ponovno jačati, pri čemu će prema jugu biti umjerenog i jakog juga i istočnjaka. Temperatura zraka većinom još malo niža.

Od subote nadalje vrijeme će biti uglavnom u znaku škure bure, prognozira meterolog Pomorskoga meteorološkog centra u Rijeci Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari