Vrijeme u Rijeci 20.7.: pretežno sunčano i sve vedrije

Vrijeme u Rijeci 20.7.: pretežno sunčano i sve vedrije

Foto: FreeDigitalPhotos

Uzbudljiva meteorološka situacija koja ponegdje može značiti iznenadni pljusak sredinom dana potrajat će još u subotu. Od nedjelje bit će opet vedro, suho, stabilno i sve toplije. Poslušajte prognozu Danijela Vlašić!

Bioprognoza za subotu: Prevladavajući utjecaj anticiklone bit će pozitivan za većinu ljudi. Mnogi će se stoga osjećati dobro, imati primjerenu koncentraciju i biti dobrog raspoloženja. Preporuča se lagana prehrana uz dovoljno tekućine te zaštita od UV zračenja.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za subotu:

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a sredinom dana u Gorskom kotaru i Lici, uz više oblaka, moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a ujutro i navečer slaba bura. More će biti malo valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i  Istri bit će uglavnom od 19 do 23 °C, u unutrašnjosti Istre od 14 do 18 °C, a najviša dnevna od 30 do 32 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 16 °C, a najviša dnevna od 28 do 30 °C.

Izgledi vremena do utorka:

Sljedećih dana pretežno sunčano i sve toplije pa će u većini krajeva biti vruće, a noći uz more tople i vrlo tople. U ponedjeljak prolazno promjenjivije, osobito u unutrašnjosti gdje može biti i lokalnih pljuskova. Vjetar za vikend slab do umjeren jugozapadni, na moru i sjeverozapadni. Početkom tjedna umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena bura.

Od nedjelje će maksimalna dnevna temperatura polako rasti sve do 35°C, a možda i više, prognozira meteorologinja Pomorskog meteorološkog centra Rijeka Danijela Vlašić:

Danijela Vlašić: Prognoza za riječko područje

Komentari