Vrijeme u Rijeci 14.12.: pretežno oblačno, povremeno kiša i snijeg

Vrijeme u Rijeci 14.12.: pretežno oblačno, povremeno kiša i snijeg

Foto: FreeDigitalPhotos

Pahulje u Gorskom kotaru i Lici, u unutrašnjosti Istre, na Kukuljanovu, a poneka se spustila sve do Senja i Rijeke! Ciklona se premješta južnije od nas, pa će oborine biti nešto slabije. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za petak: Biometeorološke će se prilike pogoršavati tijekom dana, pa se kod meteoropata i kroničnih bolesnika mogu javiti tegobe uzrokovane vremenom. U noći na petak mogu se očekivati tegobe sa snom, a mogući su i umor, glavobolja i razdražljivost.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za petak:

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, u Gorskom kotaru i Lici snijegom, a slab snijeg je moguć i ponegdje u unutrašnjosti Istre i uz obalu. Puhat će umjerena do jaka, na udare mjestimice olujna bura.

More umjereno valovito, ponegdje valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri uglavnom od 1 do 5, u unutrašnjosti Istre od -3 do 0, a najviša dnevna od 3 do 8 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od -7 do -3, a najviša dnevna od -4 do -1 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj do ponedjeljka:

U subotu će prevladavati oblačno, na kopnu uz povremen snijeg, a na Jadranu kišu. U drugom dijelu dana oborina će postupno prestajati i djelomično će se razvedravati sa zapada. Stoga će nedjelja biti pretežno sunčana, a novo naoblačenje, uz kišu na Jadranu i snijeg u unutrašnjosti, stiže u ponedjeljak.

Na kopnu povremeno umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, u nedjelju sjeverac, a u ponedjeljak na južnom Jadranu i jugo. Hladnije, osobito u nedjelju.

U noći na ponedjeljak dolazi nova fronta s još prosinačkog snijega i bure, a u utorak slijedi razvedravanje, prognozira meteorolog Pomorskog meteorološkog centra u Rijeci Ivan Novak:

Ivan Novak - Prognoza za riječko područje

Komentari