Vrijeme u Rijeci 19.2: pretežno sunčano i toplo

Vrijeme u Rijeci 19.2: pretežno sunčano i toplo

Foto: FreeDigitalPhotos

Dosta sunca i topline uz ponegdje ponešto više oblaka, takvo nas vrijeme očekuje ovoga tjedna, i to zahvaljujući anticikloni koja uporno ostaje iznad nas - a mi nemamo ništa protiv. Poslušajte prognozu Josipe Kuzmić!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za utorak: Slično kao i prethodnih dana, vrijeme će imati pozitivan utjecaj na opće stanje meteoropata i kroničnih bolesnika. Prilike u atmosferi mogu pridonijeti primjerenoj radnoj koncentraciji i dobrom raspoloženju.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za utorak:

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Ujutro lokalno uz obalu i prema otvorenome moru povećana naoblaka i smanjena vidljivost zbog sumaglice i magle. Puhat će slab, ponegdje do umjeren jugozapadnjak i jugo.

More malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i Istri od 2 do 7, u unutrašnjosti Istre od -4 do 1, u Gorskome kotaru i Lici od -5 do 0 °C. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 17 °C.

Izgledi vremena do petka:

U početku djelomice sunčano, ujutro moguća magla, a zatim oblačnije. U petak jače naoblačenje, mjestimice i kiša, te osjetno niža temperatura zraka na kopnu. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu ponegdje i jaka bura.

Nakon kišnog petka uslijedit će stabilan i sunčan vikend, ali uz buru osjetno hladniji, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Josipa Kuzmić:

Josipa Kuzmić: Prognoza za riječko područje

Komentari