Vrijeme u Rijeci 19.5.: kiša, pljuskovi, grmljavina, jugo

Vrijeme u Rijeci 19.5.: kiša, pljuskovi, grmljavina, jugo

Foto: FreeDigitalPhotos

Samo jedan dan uživali smo u stabilnijem i toplijem vremenu. Novi oblaci i kiša stigli su, uz jako jugo, i zadržat će se, izgleda, sve do sredine sljedećeg tjedna. Nije to ništa posebno čudno, ipak je proljeće. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za nedjelju: Nastavlja se razdoblje promjenjivog vremena zbog kojeg biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne. Kod osjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika može doći do umora, manjka energije i nešto izraženijih tegoba od kojih inače pate kronični bolesnici. Savjetujemo laganu prehranu i dovoljno tekućine. Tegobe će biti nešto izraženije na sjevernom Jadranu.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za nedjelju:

Promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će slabo do umjereno jugo, krajem dana i jugozapadnjak, a ujutro još ponegdje pojačano jugo. More će biti malo do umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 10 do 14 °C, a najviša dnevna od 15 do 19 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 11 °C, a najviša dnevna od 11 do 16 °C.

Izgledi vremena do srijede:

Promjenjivo i nestabilno te toplo uz česta sunčana razdoblja. Uz jači razvoj oblaka povremeno će biti pljuskova i grmljavine, koji na Jadranu i uz njega lokalno mogu biti izraženiji. Na kopnu će puhati slab i umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu će puhati većinom umjereno jugo i jugozapadnjak, mjestimice jaki.

Idućih dana zadržat će se promjenjivo vrijeme, a naznake stabilizacije prognostički materijali pokazuju u srijedu i četvrtak, kaže meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari