Vrijeme u Rijeci 18.2: pretežno sunčano i toplo

Vrijeme u Rijeci 18.2: pretežno sunčano i toplo

Foto: FreeDigitalPhotos

Pravi proljetni dani zaredali su na Kvarneru, iako smo, barem kalendarski, još duboko u zimi. Slično vrijeme nastavlja se barem do sredine novog tjedna, najavljuju meteorolozi. Poslušajte prognozu Josipe Kuzmić!

Bioprognoza za ponedjeljak:
Nastavljaju se povoljne biometeorološke prilike, koje će poticati dobro opće stanje kod mnogih meteoropata i kroničnih bolesnika. Ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Pretežno sunčano uz malu naoblaku. Vidljivost na moru mjestimice može biti smanjena zbog sumaglice ili magle. Puhat će slab vjetar, uglavnom sjeverozapadnjak i zapadnjak, od sredine dana ponegdje jugozapadnjak. More će biti malo valovito.

Najniža temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će od 3 do 8 °C, u unutrašnjosti Istre od -3 do 2 °C, a najviša dnevna od 12 do 17 °C. Najniža temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici bit će od -5 do -1 °C, najviša dnevna od 11 do 15 °C.

Izgledi vremena do četvrtka:

Pod utjecajem polja visokog tlaka zraka vremenske će prilike idućih dana biti stabilne. Bit će sunčano, ujutro mjestimice s maglom. Vjetar će uglavnom biti slab, od srijede na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura bez znatnije promjene, dani u većini predjela topliji no što je to uobičajeno krajem veljače, ali jutra na kopnu i dalje hladna s mrazom.

Nastavlja se sunčano vrijeme, toplije od prosjeka za ovo doba godine, prognozira meteorologinja Josipa Kuzmić:

Josipa Kuzmić: Prognoza za riječko područje

Komentari