Vrijeme u Rijeci 28. 5.: djelomično sunčano, popodne moguća kiša

Vrijeme u Rijeci 28. 5.: djelomično sunčano, popodne moguća kiša

Foto: FreeDigitalPhotos

Stiže nova količina vlažnog zraka koja donosi oblake tijekom cijelog četvrtka i vjerojatno kišu u drugom dijelu dana na cijelom području. Vlažan zrak nastavlja kružiti nad nama i u petak. Poslušajte prognozu Josipe Kuzmić!

Bioprognoza za Hrvatsku za četvrtak: Nastavlja se razdoblje razmjerno povoljnih biometeoroloških prilika koje će kod mnogih ljudi podržavati primjerenu radnu koncentraciju i dobro raspoloženje. U dijelovima dana s izraženijim nestabilnostima, moguće su manje tegobe kod osjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za četvrtak:

Djelomično sunčano uz umjerenu naoblaku, a u drugom dijelu dana uz porast naoblake ponegdje je moguća kratkotrajna kiša ili poneki pljusak.

Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, poslijepodne mjestimice i zapadnjak, a navečer će bura jačati na umjerenu do jaku, u Velebitskom kanalu ponegdje s olujnim udarima. More će biti malo, navečer mjestimice do umjereno valovito.

Najniža temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će od 13 do 16 °C, u unutrašnjosti Istre od 7 do 12 °C, a najviša dnevna od 20 do 23 °C. Najniža temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici bit će od 5 do 9 °C, najviša dnevna od 15 do 20 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj od petka do nedjelje:

Na kopnu promjenjivo povremeno s kišom i pljuskovima, osobito u petak i subotu. Na Jadranu djelomice sunčano ponegdje uz pljuskove, osobito u petak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene.

Vikend će biti u znaku bure, sa sunčanim prijepodnevima i oblačnijim poslijepodnevima, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Josipa Kuzmić:

Josipa Kuzmić Prognoza za riječko područje

Komentari