Vrijeme u Rijeci 15.8.: pretežno oblačno; poslijepodne razvedravanje

Vrijeme u Rijeci 15.8.: pretežno oblačno; poslijepodne razvedravanje

Foto: FreeDigitalPhotos

Srijeda u znaku oblačnoga vremena, a kiša je moguća još samo u prvom dijelu dana. Razvedravanje slijedi poslijepodne, a već u četvrtak vedrije i stabilnije. Petak i vikend u znaku sunčanoga vremena i ljetnih temperatura. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za srijedu: Nakon prolaska fronte i osvježenja biometeorološke prilike u cijeloj će zemlji biti povoljne. Zbog toga bi većina ljudi trebala osjećati olakšanje i poboljšanje općeg stanja, a smanjit će se i tegobe kroničnih bolesnika.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za srijedu:

Promjenljivo uz mjestimičnu kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom, još tijekom noći u zapadnijim područjima, do sredine dana na istoku i u gorju, a u Dalmaciji i poslijepodne. Sa zapada postupno razvedravanje sredinom dana.

Vjetar na kopnu uglavnom slab sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim i olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, a na Jadranu od 18 na sjevernom do 25 °C na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 30 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj do subote:

Od četvrtka sunčanije i ponovno toplije. U petak poneki pljusak moguć je u unutrašnjosti Dalmacije i u gorju. Vjetar će na kopnu slab, duž obale u četvrtak bura u slabljenju, potom uglavnom do umjeren sjeverozapadnjak.

Od srijede poslijepodne dolazi do razvedravanja, a od četvrtka nadalje vraća se ljeto i ljetne temeprature, prognozira meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari