Vrijeme u Rijeci 22. 1.: kiša, pljuskovi i jako jugo, opasnost od bujica

Vrijeme u Rijeci 22. 1.: kiša, pljuskovi i jako jugo, opasnost od bujica

Kiša se iz gorja polako spušta prema moru, i ostat će s nama sljedećih dana, kao i umjereno do pojačano jugo, dok u gorju prevladava jugozapadnjak. Zato su nam i temperature uglavnom dvoznamenkaste. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za Hrvatsku za petak: Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor, slabije raspoloženje, razdražljivost i glavobolju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem. Savjetuje im se izbjegavanje suvišnih napora i redovito uzimanje terapije.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za petak:

Pretežno oblačno, ponegdje s kišom, povremeno i pljuskovima. Umjereno do pojačano jugo i južni vjetar tijekom večeri i krajem dana će pojačati na pojačano do jako, mjestimice olujno.

More umjereno valovito do valovito, krajem dana ponegdje jače valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i uz obalu Istre između 6 i 11, u unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru i Lici između 4 i 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka na Kvarneru i u Istri između 11 i 14, u Gorskom kotaru i Lici uglavnom između 8 i 13 °C.

UPOZORENJE ŽUPANIJSKOG CENTRA 112: Uslijed obilnijih oborina tijekom petka 22. siječnja na područjima Rijeke i okolice, Gorskog kotara i Like postoji mogućnost bujičnih poplava te mogućnost poplavljivanja grada Ogulina.

Izgledi vremena u Hrvatskoj od subote do ponedjeljka:

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom koja će biti češća, a lokalno i obilna, na Jadranu i područjima uz njega. Uz zahladnjenje tijekom nedjelje, kiša će u unutrašnjosti prelaziti u susnježicu i snijeg. Umjereni i jaki jugozapadni i južni vjetar u nedjelju će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu najprije na jugo, a u drugom dijelu dana na buru i sjeverozapadnjak. Još u subotu iznadprosječno toplo, potom temperatura u padu.

Sljedeći tjedan očekuje nas stabilno vrijeme uz dosta sunca, ali i prave zimske niske temperature zraka, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra u Rijeci Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari