Vrijeme u Rijeci 19.1: umjereno do pretežno oblačno uz buru

Vrijeme u Rijeci 19.1: umjereno do pretežno oblačno uz buru

Foto: FreeDigitalPhotos

Kiša i snijeg obilježili su petak, ali sutra će ih raspuhati bura, a u nedjelju nas čeka najviše sunca, prije vrlo promjenljivog i poprilično hladnog tjedna koji slijedi. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za subotu: Biometeorološke će prilike uglavnom biti povoljne. Ujutro hladno, osobito u Lici i Gorskome kotaru, pa je potrebna prikladna zaštita. Tegobe uzrokovane vremenom mogu osjećati najosjetljiviji meteoropati i kronični bolesnici, uglavnom na srednjem i južnom Jadranu.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za subotu:

Umjereno do pretežno oblačno, ujutro u Gorskom kotaru i Lici mjestimice moguć slab snijeg, a sredinom dana u Istri i na Kvarneru su, uz prolazno manje oblaka, moguća kraća sunčana razdoblja. Tijekom noći na Kvarneru i u Istri postupno smanjenje naoblake.

Puhat će umjerena do jaka, ujutro na udare ponegdje olujna bura koja će tijekom dana postupno oslabjeti i na otvorenome moru okrenuti na sjeverozapadnjak. More malo do umjereno valovito, ujutro mjestimice valovito, tijekom dana u smirivanju.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i uz obalu Istre između 3 i 7, u unutrašnjosti Istre između -1 i 4, u Gorskom kotaru i Lici između -7 i -3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka u Istri i na Kvarneru od 4 do 8, u Gorskome kotaru i Lici od -3 do 1 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj do utorka:

Umjereno i pretežno oblačno. U unutrašnjosti povremeno sa snijegom, osobito u Lici i Gorskom kotaru, te na istoku zemlje. Na Jadranu mjestimice kiša, početkom nedjelje i u utorak uglavnom na jugu, a u ponedjeljak i drugdje. Vjetar slab, na Jadranu u ponedjeljak bura u jačanju na sjevernome dijelu, dok će na jugu biti umjerenog i jakog juga i istočnjaka. Temperatura zraka većinom još malo niža.

Prevrtljivi sljedeći tjedan uz more će biti uglavnom suh, no u gorju će biti povremenog snijega, a sve će pratiti bura, prognozira meteorolog Pomorskog meteorološkog centra u Rijeci Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari