Vrijeme u Rijeci 11.12.: pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku

Vrijeme u Rijeci 11.12.: pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku

Foto: FreeDigitalPhotos

Temperature zraka bit će, postupno i blago, sve niže, iako još uvijek više od prosjeka za ovo doba godine. U utorak i srijedu bit će više sunca. Štoviše, srijeda će biti najsunčaniji dan ovoga tjedna. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za utorak: Biometeorološke prilike će se nastaviti poboljšavati u cijeloj zemlji, pa više neće meteoropatima i kroničnim bolesnicima uzrokovati tegobe. Ipak, bolesnike od krvožilnih i plućnih bolesti valja upozoriti na zaštitu od hladnoće u Lici i Gorskom kotaru u jutarnjim te osobito u noćnim satima s utorka na srijedu.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za utorak:

Pretežno ili djelomično sunčano uz umjerenu naoblaku. Uz više oblaka, mjestimice mala mogućnost za kratkotrajnu slabu kišu ili rosulju, uglavnom prijepodne.

Puhat će slab do umjeren, ujutro prema otvorenom moru mjestimice pojačan sjeverozapadni i sjeverni vjetar, uz obalu ponegdje i slaba bura. More će biti većinom malo, prijepodne na otvorenom moru do umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 4 i 9, u unutrašnjosti Istre između -2 i 3, u Gorskom kotaru i Lici između -5 i 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 8 i 13, u Gorskom kotaru i Lici između 3 i 8°C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj do petka:

U srijedu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i uglavnom bez oborine. U četvrtak i petak umjereno do pretežno oblačno uz kišu, na kopnu i snijeg, češći u gorskim predjelima. Na kopnu će vjetar biti uglavnom slab, tek u petak umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će u srijedu zapuhati umjereno do jako jugo i istočnjak, a u četvrtak će, na sjevernom dijelu, okrenuti na buru. Temperatura zraka u postupnom padu.

Novi oblaci stižu u noći na četvrtak, a ostat će s nama i tijekom vikenda, ali bi tada temperature trebale malo porasti, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra u Rijeci Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari