Vrijeme u Rijeci 12.12.: pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku

Vrijeme u Rijeci 12.12.: pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku

Foto: FreeDigitalPhotos

Temperature zraka bit će, postupno i blago, sve niže, iako još uvijek više od prosjeka za ovo doba godine. Srijeda će biti najsunčaniji dan ovoga tjedna, a već u četvrtak stiže nova promjena vremena. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za srijedu: Biometeorološke prilike će biti povoljne. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati poteškoće uzrokovane vremenom. Ujutro će biti hladno, osobito u unutrašnjosti zemlje, pa se savjetuje adekvatna zaštita od hladnoće.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za srijedu:

Pretežno sunčano uz malu, ponegdje do umjerenu naoblaku. Krajem dana postupno naoblačenje, a u drugom dijelu noći mjestimice je moguća kiša, u Gorskom kotaru, Lici i gorju snijeg. Ujutro će puhati slab sjeverozapadnjak i bura, koji će do kraja dana postupno okrenuti na slabo do umjereno, krajem dana ponegdje pojačano jugo, uz obalu istočni vjetar. More malo, u noći do umjereno valovito. Ujutro na Kvarneru i u Istri između 2 i 7, u unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru i Lici između -5 i 0 °C. Sredinom dana na Kvarneru i u Istri između 9 i 14, u Gorskom kotaru i Lici između 4 i 9 °C.

Izgledi vremena do subote:

U četvrtak i petak umjereno do pretežno oblačno povremeno uz slabu oborinu, kišu na moru, a na kopnu i snijeg, češće u petak, osobito krajem dana. U subotu najvjerojatnije snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a na Jadranu promjenjivo s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na kopnu će vjetar biti uglavnom slab, tek u petak umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i istočnjak, a u četvrtak će na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Temperatura zraka u padu.

Novi oblaci stižu u noći na četvrtak, a ostat će s nama i tijekom vikenda, ali bi tada temperature trebale malo porasti, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra u Rijeci Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari