Vrijeme u Rijeci 23.1: pretežno oblačno, mjestimice jaka bura

Vrijeme u Rijeci 23.1: pretežno oblačno, mjestimice jaka bura

Foto: FreeDigitalPhotos

Ciklona koja se sa Tirenskog mora premješta nad Sjeverni Jadran donosi snijeg i u obalnom području, iako ga ne bi trebalo biti previše. U srijedu navečer oborine će slabiti, ali će bura jačati. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za srijeda: Zbog utjecaja ciklone na naše krajeve, biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Meteoropati zbog toga mogu biti razdražljivi i slabije koncentracije, mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane teboge mogu osjećati kronični bolesnici, osobito reumatičari, plućni i srčani bolesnici. Potrebna je adekvatna zaštita od hladnoće, osobito u unutrašnjosti Like i Gorskog kotara, u noćnim i jutarnjim satima.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za srijedu:

Pretežno oblačno, na Kvarneru i u Istri povremeno sa slabom kišom ili snijegom, a u Gorskom kotaru i Lici sa snijegom. Oborine će krajem dana slabiti.

Puhat će umjerena do pojačana, mjestimice jaka bura s olujnim udarima koja će tijekom jutra slabiti i okrenuti na jugozapadnjak, a u noći ponovo jačati. More će biti malo do umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 0 do 4 °C, u unutrašnjosti Istre od -3 do 0 °C, a najviša dnevna od 2 do 7 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od -7 do -4 °C, a najviša dnevna od -4 do -1 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj do subote:

Promjenjivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno. Na Jadranu mjestimična kiša, uz mogućnost susnježice, a na kopnu povremeno snijeg, glavninom u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab i umjeren, u petak ponegdje i jak, sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će posvuda zapuhati jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima, osobito u petak. Hladno s temperaturom, uglavnom, malo nižom od prosjeka.

Idućih dana vrijeme će biti po buri, više sunca bit će u subotu, a u nedjelju navečer slijedi nova promjena vremena, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkoga centra u Rijeci Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari