Vrijeme u Rijeci 25.9.: Sunčano i burovito

Vrijeme u Rijeci 25.9.: Sunčano i burovito

Foto: FreeDigitalPhotos

Sljedećih dana vrijeme je pod utjecajem anticiklone i svježijega zrak. Znatno svježija jutra, ali će zato dnevna temepratura malo porasti. Ostatak tjedna sunčan i burovit. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za utorak: Biometeorološki uvjeti će biti većinom povoljni. Meteoropati i kronični bolesnici će osjetiti poboljšanje općeg stanja, uz bolji san i poboljšano raspoloženje. Pritjecanje hladnijeg zraka će pospješiti krvotok i povoljno djelovati na ljude s niskim tlakom, a neće znatnije smetati oboljelima od srčanih bolesti i astme.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za utorak:

Pretežno sunčano, razmjerno vjetrovito i svježije.

U unutrašnjosti će puhati povremeno umjeren sjeveroistočnjak, u istočnoj Hrvatskoj sjeverozapadnjak, a na Jadranu jaka do olujna bura.

Jutro svježe uz najnižu temperaturu od 3 do 8, na Jadranu između 11 i 16. Najviša dnevna uglavnom od 12 do 16 na kopnu te od 18 do 22 °C na Jadranu.

Izgledi vremena do petka:

Pretežno sunčano i svježije. Jaka, na udare i olujna bura, u četvrtak će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Na kopnu će još u srijedu povremeno puhati do umjeren sjeveroistočnjak, a zatim će uz uglavnom slab vjetar ponegdje biti magle ili sumaglice. Jutra će biti svježa, mjestimice uz mogućnost za slab mraz, ponajprije u gorskoj Hrvatskoj. Dnevna temperatura u postupnom porastu.

Tjedan uglavnom u znaku sunca i bure, prognozira meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari