Vrijeme u Rijeci 13.12.: Promjenjivo oblačno

Vrijeme u Rijeci 13.12.: Promjenjivo oblačno

Foto: FreeDigitalPhotos

Sutra promjenjivo oblačno, a više oborina se očekuje u drugom dijelu dana. U Lici i Gorskom kotaru moguć je i snijeg. Puhat će istočnjak i jugo, a temperature će malo pasti. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za četvrtak: Biometeorološke prilike će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj biti razmjerno povoljne. Nakon hladnog jutra, zbog čega upozoravamo na zaštitu, osobito plućne bolesnike i bolesnike krvožilnog sustava, ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom. U Lici i Gorskom kotaru i dnevne temperature mogu ostati niže nego u ostatku zemlje, pa je tamo oprez potreban tijekom cijelog dana. Na Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru, će biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne, što kod meteoropata može uzrokovati umor, glavobolju i tegobe sa snom u noći na petak.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za četvrtak:

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom oborinom, uglavnom na Jadranu i u gorju. Duž obale će padati kiša, u unutrašnjosti Dalmacije te Istre i susnježica, a u gorju snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, a na istoku bi mogla i posve izostati.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, duž obale mjestimice umjerena i jaka bura, u Dalmaciji i istočnjak.

Najniža temperatura od -6 do -1, na Jadranu od 1 do 6, a najviša dnevna između 0 i 5 °C, na Jadranu od 5 do 10 °C.

Izgledi vremena do nedjelje:

Prevladavat će oblačno uz povremenu oborinu, na Jadranu kiša, a na kopnu snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Pritom će u petak oborina biti češća i obilnija, a u subotu još samo na južnom Jadranu i Slavoniji. U subotu sa zapada prestanak oborine uz razvedravanje, pa će u nedjelju u većini krajeva prevladavati sunčano. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu bura i sjeverni vjetar, a u Dalmaciji još u petak istočnjak i jugo. Na kopnu hladnije.

U subotu razvedravanje, a temperature bi mogle i malo porasti, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra u Rijeci Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari