Vrijeme u Rijeci 22.3.: pretežno sunčano, bura

Vrijeme u Rijeci 22.3.: pretežno sunčano, bura

Foto: FreeDigitalPhotos

Temperature zraka još će rasti, pa za vikend možemo ponegdje očekivati i više od 20°C. Niz sunčanih dana se nastavlja do nedjelje, uz anticiklonu, a bura će oslabiti. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za Hrvatsku za petak:
Razmjerno povoljne biometeorološke prilike bit će poticajne za većinu ljudi. Mnogi će se osjećati dobro, biti dobrog raspoloženja, imati primjerenu radnu koncentraciju. Tegobe uzrokovane vremenom ne bi trebali imati ni kronični bolesnici.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za petak:

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena, ponegdje pojačana bura, sredinom dana mjestimice slab do umjeren sjeverozapadnjak, a u Velebitskom kanalu ponegdje umjerena do jaka, na udare olujna bura. More će biti malo do umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 4 do 9 °C, u unutrašnjosti Istre od -2 do 3 °C, a najviša dnevna od 15 do 19 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 2 °C, a najviša dnevna od 11 do 15 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj do ponedjeljka:

Pretežno sunčano i razmjerno toplo, osobito danju. U ponedjeljak u unutrašnjosti naoblačenje sa sjevera s kojim, do večeri, u sjeverozapadnim i središnjim predjelima te dijelu Podravine može pasti i malo kiše. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, u ponedjeljak će ponovno zapuhati umjeren sjeveroistočnjak.

Na Jadranu će još u subotu mjestimice puhati umjerena i jaka bura, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u porastu pa će najviša dnevna biti većinom oko 20 °C, u nedjelju nerijetko i viša.

Nakon sunčanog početka proljeća, u noći na utorak slijedi promjena vremena s padom temperature, prognozira meteorolog Pomorskog meteorološkog centra Rijeka Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari