Vrijeme u Rijeci 18. 2.: naoblačenje i južina, mjestimice slaba kiša

Vrijeme u Rijeci 18. 2.: naoblačenje i južina, mjestimice slaba kiša

Foto: FreeDigitalPhotos

Naše je područje na samom rubu ciklone Dennis, čije se središte trenutno nalazi južno od Irske, i ne prijete nam njezini snažni vjetrovi. Kod nas se još uvijek drži anticiklona, koja ipak polagano slabi. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za Hrvatsku za utorak: Nepovoljne biometeorološke prilike će se veći dio dana zadržati u Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu. Stoga kronične bolesnike upozoravamo na pojačanu skrb o zdravlju. U nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske će se biometeorološke prilike najranije početi poboljšavati, pa će većina ljudi osjetiti poboljšanje općeg stanja.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za utorak:

Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima, više u prvom dijelu dana, a u noći djelomično razvedravanje. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak koji će sredinom dana okrenuti na sjeverozapadni vjetar i buru, krajem dana mjestimice umjerenu do jaku, u Velebitskom kanalu ponegdje s olujnim udarima.

More će biti malo do umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 6 do 11 °C, u unutrašnjosti Istre od 3 do 5 °C, a najviša dnevna od 12 do 15 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 5 °C, a najviša dnevna od 7 do 11 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj od utorka do petka:

U srijedu promjenjivo oblačno mjestimice s kišom, a na Jadranu ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Krajem dana u najvišem gorju ponegdje može biti susnježice i snijega.

U četvrtak i petak djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, u četvrtak na udare i olujna bura i sjeverozapadnjak koji će u petak oslabjeti.

Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na moru između 4 i 8, a najviša dnevna između 8 i 12, na moru od 10 do 15 °C.

Iako utjecaj ciklone Dennis u našim krajevima neće biti jače izražen, u sljedeća tri dana ipak će biti više naoblake, ponegdje i manjih količina oborina, a bit će kratkotrajno i nešto više bure zbog pritjecanja hladnijega zraka, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Ivan Novak:

Ivan Novak Prognoza za riječko područje

Komentari