Vrijeme u Rijeci 17. 6.: djelomice sunčano, poslijepodne pljusak

Vrijeme u Rijeci 17. 6.: djelomice sunčano, poslijepodne pljusak

Foto: FreeDigitalPhotos

U poslijepodnevnim satima i krajem dana moguće su nestabilnosti pogotovo na području Gorskog kotara i Like. U Rijeci temperatura zraka u 14 sati iznosila je 31 °C a temperature mora kreću se između 24 i 27 stupnjeva. Poslušajte prognozu Danijele Vlašić!

Bioprognoza za Hrvatsku za ponedjeljak: S promjenom vremena, u većem dijelu Hrvatske će temperature biti ugodnije nego prethodnih dana, pa će mnogi osjetiti poboljšanje općeg stanja. Atmosfera neće biti sasvim stabilna pa su kod meteoropata i kroničnih bolesnika, osobito u unutrašnjosti zemlje, i dalje moguće manje tegobe uzrokovane vremenom.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

U Istri i na Kvarneru djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a tijekom poslijepodneva uz umjeren razvoj oblaka moguća je kiša ili kratkotrajan pljusak. U Gorskom kotaru i Lici promjenjivo oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom. 

Puhat će umjerena, ponegdje i pojačana, a u Velebitskom kanalu i jaka bura olujnim udarim koja će krajem dana i u noći postupno slabjeti. 

More će biti malo do umjereno valovito, a ponegdje i valovito. 

Najniža jutarnja temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će uglavnom od 19 do 22 °C, u unutrašnjosti Istre od 16 do 18 °C, a najviša dnevna od 29 do 31 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 17 °C, a najviša dnevna od 20 do 23 °C.

Izgledi vremena do četvrtka:

U unutrašnjosti promjenljivo i nestabilno, mjestimice uz malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. Od srijede sunčanije uz postupnu stabilizaciju, no još je moguć poneki poslijepodnevni pljusak, a ujutro po kotlinama i magla. Na Jadranu pretežno sunčano i vruće. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, još u utorak ujutro podno Velebita bura. Temperatura na Jadranu bez znatnije promjene, a danju na kopnu toplije. 

Prognoza vremena Danijele Vlašić:

 

Danijela Vlašić: Prognoza za riječko područje

Komentari