Vrijeme u Rijeci 12 7.: razvredravanje tijekom jutra pa pretežno sunčano

Vrijeme u Rijeci 12 7.: razvredravanje tijekom jutra pa pretežno sunčano

Foto: FreeDigitalPhotos

Poslijepodne i tijekom noći promjena vremena. Oblaci stižu nošeni jakom burom koja će potrajati nekoliko dana. Nedjelja će ipak biti pretežno sunčana no temperature će biti niže no uobičajene za ovo doba godine. Poslušajte prognozu Josipe Kuzmić!

Bioprognoza za Hrvatsku za nedjelju: Nakon brzog prelaska fronte preko naše zemlje, biometeorološke prilike će se naglo poboljšati. Pad temperature zraka u unutrašnjosti zemlje bit će većini ljudi ugodan i poboljšat će opće stanje. Ipak, zbog ove nagle promjene i jako izraženog vjetra kroničnim srčanim bolesnicima se savjetuje prilagoditi aktivnosti.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za nedjelju:

U noći promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a tijekom jutra postupno razvedravanje, najprije na Kvarneru i u Istri, i zatim pretežno sunčano. Puhat će umjerena do jaka, na udare ponegdje olujna bura koja će u drugom dijelu dana malo oslabjeti. More će biti umjereno valovito, u prvom dijelu dana mjestimice i valovito.

Najniža temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će od 18 do 20 °C, u unutrašnjosti Istre od 14 do 17 °C, a najviša dnevna od 26 do 28 °C. Najniža temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici bit će od 9 do 13 °C, najviša dnevna od 17 do 22 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj od ponedjeljka do srijede:

Pretežno sunčano, povremeno i mjestimice uz umjerenu naoblaku u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena, u ponedjeljak još ponegdje i jaka bura. Jutra u unutrašnjosti ramjerno svježa za ovaj dio godine. Danju na kopnu iz dana u dan sve toplije, a na Jadranu će biti vrlo toplo, ne i vruće.

Novi tjedan počet će sunčano, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Josipa Kuzmić:

Josipa Kuzmić: Prognoza za riječko područje

Komentari