Vrijeme u Rijeci 22.4.: ujutro sunčano, zatim naoblačenje i u noći kiša

Vrijeme u Rijeci 22.4.: ujutro sunčano, zatim naoblačenje i u noći kiša

Foto: FreeDigitalPhotos

Oni koje muči zalijevanje suhih vrtova i cvijeća, doći će na svoje odmah po završetku produženoga blagdanskog vikenda: obilno nebesko "zalijevanje" započet će u noći s ponedjeljka na utorak, a potrajat će barem do petka. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za ponedjeljak: Biometeorološke će prilike u prvome dijelu dana biti uglavnom povoljne. Tijekom dana će se pogoršavati, pa se kod osjetljivijih meteoropata mogu javiti umor, razdražljivost i glavobolja. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. Tegobe će biti izraženije na južnom Jadranu.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

U prvome dijelu dana pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, zatim postupno povećanje naoblake te u noći kiša, pljuskovi i grmljavina. Puhat će jugo koje će tijekom dana ojačati na umjereno do jako, krajem dana ponegdje s olujnim udarima.

More malo do umjereno valovito, od sredine dana umjereno valovito do valovito. Ujutro na Kvarneru i u Istri uglavnom od 9 do 13, u unutrašnjosti Istre od 5 do 8, a najviša dnevna od 18 do 22 °C. U Gorskom kotaru i Lici ujutro od 3 do 6, a sredinom dana od 16 do 20 °C.

Izgledi vremena do četvrtka:

U utorak pretežno oblačno, mjestimice s kišom, te vjetrovito i danju malo svježije. Na Jadranu i predjelima uz njega kiša će biti češća, ponegdje praćena grmljavinom. Puhat će umjeren do jak jugoistočni vjetar, a na obali jako i olujno jugo.

Od srijede sunčanije, no ne i posve stabilno, pa u poslijepodnevnim satima, uglavnom na kopnu, uz jači razvoj oblaka može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Vjetar će malo oslabjeti, a temperatura zraka u porastu.

Postoje šanse da za vikend bude nešto stabilnije vrijeme, no još je rano za pouzdanu prognozu - u svakom slučaju, od utorka stižu kiša i jugo, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari