Vrijeme u Rijeci 24.7.: sunčano i vruće

Vrijeme u Rijeci 24.7.: sunčano i vruće

Foto: FreeDigitalPhotos

U srijedu nas očekuje vedro i sunčano uz slab vjetar. Temperatura će još malo porasti. Promjena vremena moguća je od petka, a idućih dana temperature bi se mogle popeti i do 36°C u hladu. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za srijedu: Biometeorološke prilike mnogima neće biti ugodne, što će na Jadranu biti izraženije. Zbog visokih temperatura zraka kod meteoropata se može javiti umor, manjak koncentracije i slabost. Kroničnim bolesnicima se savjetuje izbjegavanje suvišnih napora. Svima se preporuča zaštita od UV zračenja, lagana prehrana i dovoljno tekućine. U većem dijelu unutrašnjosti zemlje postoji umjerena opasnost od toplinskog vala, a na Jadranu velika. Preporuke kako se zaštititi od vrućina mogu se pročitati ovdje.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za srijedu:

Prijepodne vedro i sunčano, zatim sunčano uz uglavnom malu naoblaku. Puhat će slab do umjeren, poslijepodne na otvorenom moru mjestimice pojačan sjeverozapadni i zapadni, ponegdje i jugozapadni vjetar, ujutro i navečer uz obalu slab burin. More će biti malo, prema otvorenom moru umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Istri i na Kvarneru između 21 i 26, u unutrašnjosti Istre između 17 i 21, u Gorskom kotaru i Lici između 14 i 19 °C. Najviša dnevna temperatura zraka u Istri i na Kvarneru između 31 i 36, u Gorskom kotaru i Lici između 29 i 34 °C.

Izgledi vremena do subote:

Sunčano i vruće bit će još i u četvrtak u cijeloj zemlji, a od petka nestabilnije i manje vruće. Lokalnih će pljuskova od petka biti u unutrašnjosti, a u subotu i na Jadranu, većinom na sjevernom dijelu. Vjetar će na kopnu biti uglavnom slab dok će na Jadranu mjestimce umjeren jugozapadni i zapadni vjetar u subotu okrenuti na jugo.

Promjenu vremena u petak i oblačniji vikend, prognozira meteorolog Pomorskog meteorološkog centra Rijeka Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari