Vrijeme u Rijeci 14.11.: umjereno oblačno, navečer kiša i jugo u jačanju

Vrijeme u Rijeci 14.11.:  umjereno oblačno, navečer kiša i jugo u jačanju

Foto: FreeDigitalPhotos

Idu nam i bura i jugo i jaka kiša, pa je dobro poslušati upozorenja Državnoga meteorološkog zavoda koji upozoravaju na to da se moramo prilagoditi vremenskim (ne)prilikama. Poslušajte prognozu Danijele Vlašić!

Bioprognoza za četvrtak: Iako će biometeorološki utjecaj na većinu ljudi i dalje biti nepovoljan, tegobe će biti malo slabije izražene nego prethodnih dana. U jutarnjim je satima u unutrašnjosti moguća magla, pa astmatičare i srčane bolesnike upozoravamo na adekvatnu zaštitu. Na krajnjem jugu zemlje tegobe od kojih će patiti meteoropati i kronični bolesnici tijekom dana mogu biti jače izražene.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za četvrtak:

Umjereno do pretežno oblačno mjestimice uz slabu kišu, a u noći povećanje naoblake te kiša i pljuskovi. Puhat će slaba bura i istočnjak, na dijelu područja i jugo koje će prema kraju dana postupno jačati na umjereno do jako, u noći ponegdje i olujno. More će biti malo do umjereno valovito, a navečer i u noći umjereno valovito do valovito. Ujutro na Kvarneru i u Istri od 10 do 13 °C, u unutrašnjosti Istre od 6 do 9 °C, a sredinom dana od 13 do 17 °C. U Gorskom kotaru i Lici ujutro zraka od 2 do 5 °C, a sredinom dana od 6 do 8 °C.

Izgledi vremena do nedjelje:

Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Povremeno će biti kiše, u petak uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. U subotu će oborine biti obilnije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorju. Vjetar jugoistočni, slab do umjeren, na istoku povremeno i jak. Jako i olujno jugo u subotu će na sjevernom dijelu Jadrana oslabjeti i kratkotrajno okrenuti na istočnjak i buru. U nedjelju vjetar u slabljenju, najprije na sjevernom dijelu. Postupno toplije, osobito na kopnu.

Suhog vremena i stabilizacije za sada nema na vidiku, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Danijela Vlašić:

Danijela Vlašić: Prognoza za riječko područje

Komentari