Vrijeme u Rijeci 17.1: pretežno oblačno, poslijepodne više oborina

Vrijeme u Rijeci 17.1: pretežno oblačno, poslijepodne više oborina

Foto: FreeDigitalPhotos

Hladniji zrak sa sjeverozapada donosi nam oborine od četvrtka. Oborine bi u drugom dijelu dana mogle biti i obilne. Vikend ćemo dočekati uz buru, a snijega bi moglo biti i uz obalu. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za četvrtak: Približavanjem atmosferske fronte sa sjeverozapada pogoršavat će se biometeorološke prilike, najprije u najzapadnijim krajevima, Lici i Gorskom kotaru. Kod meteoropata je moguća pojava glavobolje i slabe koncentracije, a veće poteškoće su moguće kod bolesnika od krvožilnih bolesti, astme, bronhitisa i reume.

Vremenska prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za četvrtak:

Pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, osobito u drugom dijelu dana i u noći kada su ponegdje moguće i obilne oborine, a u višim je predjelima moguće i malo snijega.

Puhat će umjeren do pojačan, u drugom dijelu dana mjestimice i jak, na udare i olujan jugozapadnjak i jugo. More će biti umjereno valovito do valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 5 do 9 °C, u unutrašnjosti Istre od 1 do 4 °C, a najviša dnevna od 10 do 13 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 3 °C, a najviša dnevna od 7 do 11 °C.

Izgledi vremena do nedjelje:

U petak porast naoblake i kiša. U unutrašnjosti će, uz pad temperature, kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, osobito u gorju, a u subotu, sa zapada, postupan prestanak oborine. Umjeren jugozapadnjak i jako jugo u petak će okretati na sjeverac, odnosno buru na Jadranu, prvo na sjevernom dijelu. Za vikend vjetar u slabljenju. Temperatura zraka u padu.

Novi tjedan počet će uz novi val oborina, snijega u gorju i niskih temperatura, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari