Vrijeme u Rijeci 28. 9.: Pretežno oblačno, slobodno spremite kratke rukave!

Vrijeme u Rijeci 28. 9.: Pretežno oblačno, slobodno spremite kratke rukave!

Burom su osjetno pale temperature. Na Platku i Zavižanu čak je i malo snijega. Uživajte u kratkotrajnim privremenim pojavama sunčevih zraka ali se mentalno pripremite na iznenadne i obilne oborine. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za Hrvatsku za ponedjeljak: Nastavlja se razdoblje razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika, koje će biti jače izražene uz Jadran. Osjetljiviji meteoropati i kronični bolesnici se mogu žaliti na umor, razdražljivost i slabiju koncentraciju, a tegobe će biti izraženije uz obalu Jadrana.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Prijepodne pretežno oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima, potom postupan prestanak oborina i djelomično smanjenje naoblake. Umjeren do jak, na udare ponegdje olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu i bura, prijepodne će postupno slabjeti zatim će okrenuti na umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, a u noći na slab do umjeren sjeverni vjetar i buru. More će biti malo do umjereno valovito, u prvom dijelu dana ponegdje valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 9 i 14, u unutrašnjosti Istre između 6 i 11, u Gorskom kotaru i Lici između 2 i 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između 13 i 18, u Gorskom kotaru i Lici između 9 i 14 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj od utorka do četvrtka:

U unutrašnjosti djelomice ili pretežno sunčano. Ujutro mjestimice magla, osobito u srijedu. U četvrtak uz više oblaka u gorskim predjelima može biti malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, dok će u četvrtak zapuhati jugozapadnjak. Jutra svježa, a najviša dnevna temperatura zraka u porastu. Na Jadranu djelomice, u srijedu i pretežno vedro. U utorak su u Dalmaciji mogući lokalni pljuskovi, a u četvrtak na sjevernom Jadranu uz više oblaka ponegdje može biti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren većinom sjeverozapadni, a u četvrtak će zapuhati jugo i jugozapadnjak. Temperatura zraka, i najniža jutarnja i najviša dnevna u postupnom porastu.

Sačuvajte si u pogonu jednu majicu kratkih rukava za kraj tjedna, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari