Vrijeme u Rijeci 10.12.: djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku

Vrijeme u Rijeci 10.12.: djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku

Foto: FreeDigitalPhotos

Nedjeljna naoblaka posljedica je prostrane visinske doline po čijem rubu sa sjeverozapada nad naše područje pritječe vlažan zrak, a slična situacija zadržat će se i narednih dana - uz to što će pritjecati i sve hladniji zrak sa sjevera. Poslušajte prognozu Josipe Kuzmić!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za ponedjeljak: Biometeorološke će se prilike početi postupno poboljšavati. Smanjivat će se tegobe uzrokovane vremenom kod meteoropata i kroničnih bolesnika u cijeloj Hrvatskoj. Više sunčanog vremena nego prijašnjih dana popravit će raspoloženje većine ljudi.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ponegdje rijetko je moguća slaba kiša. Puhat će slaba do umjerena, tijekom prijepodneva te navečer mjestimice pojačana bura i sjeverozapadnjak.

More malo, ponegdje do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka na Kvarneru i uz obalu Istre od 4 do 9, u unutrašnjosti Istre od 0 do 3, a najviša dnevna od 11 do 14 °C. Najniža temperatura zraka u Gorskome kotaru i Lici bit će od -3 do 1, a najviša dnevna od 4 do 9 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj do četvrtka:

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho, a samo povremeno još može biti slabe oborine. U četvrtak postupno jače naoblačenje uz kišu, uglavnom na Jadranu. Bura će u utorak oslabjeti, a od srijede ponovno pojačati, mjestimice i uz istočnjak i jugo. Temperatura zraka u postupnom padu.

Najviše sunca bit će sredinom tjedna, a od četvrtka, pa i sljedećeg vikenda, opet će nad nama biti oblaci i kiša, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra u Rijeci Josipa Kuzmić:

Josipa Kuzmić: Prognoza za riječko područje

Komentari