Vrijeme u Rijeci 20.11.: oblačno, kiša i snijeg, jaka bura

Vrijeme u Rijeci 20.11.: oblačno, kiša i snijeg, jaka bura

Foto: FreeDigitalPhotos

Sa Sredozemlja je stigla ciklona, sa sjevera hladan zrak - rezultat je kiša koja će se lediti u dodiru s tlom, u gorju i snijeg. Uz jaku buru pahulje mogu zalutati i do mora. Poslušajte prognozu Josipe Kuzmić!

Bioprognoza za utorak:
U cijeloj Hrvatskoj biometeorološke prilike bit će nepovoljne za većinu ljudi. Moguće su pojave glavobolja i nervoza te smanjena koncentracija i radna učinkovitost. Kronični bolesnici, od krvožilnih i plućnih bolesti te reumatičari, mogu imati veće poteškoće. Moguća je povećana osjetljivost na bolove, pogotovo na mjestima ranijih ozlijeda.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za utorak: 

Pretežno oblačno, na Kvarneru i u Istri povremeno s kišom, lokalno i obilnijom, a ujutro je mjestimice moguć i slab snijeg. U Gorskom kotaru i Lici snijeg, mjestimice obilniji, a povremeno i kiša koja se ledi u dodiru s tlom. U drugom dijelu dana oborine će postupno slabiti.

Pojačana do vrlo jaka, ponegdje i olujna bura s orkanskim udarima, tijekom poslijepodneva će slabiti. More će biti umjereno valovito, ponegdje i valovito.

Najniža temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će od 2 do 7°C, u unutrašnjosti Istre od -2 do 1°C, a najviša dnevna od 7 do 11°C. Najniža temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici bit će od -4 do 1°C, najviša dnevna od -1 do 3°C.

Izgledi vremena do petka:

Umjereno do pretežno oblačno, tek u petak sa sunčanim razdobljima, osobito na Jadranu. Većinom bez oborine, no povremeno može biti rosulje uz sumaglicu i niske oblake ili malo kiše, osobito na istoku zemlje i na Sjevernom Jadranu i to u srijedu. Umjerena i jaka bura na Sjevernom Jadranu te jugo u Dalmaciji, postupno će slabiti i okretati na sjeverozapadni vjetar. Malo toplije.

Smirivanje vremena sredinom tjedna, a vikend bi opet mogao biti nestabilan, najavljuje meteorologinja Josipa Kuzmić:

Josipa Kuzmić Prognoza za riječko područje

Komentari