Vrijeme u Rijeci 24.2: pretežno sunčano, jaka bura

Vrijeme u Rijeci 24.2: pretežno sunčano, jaka bura

Foto: FreeDigitalPhotos

Subota je donijela osvježenje uz vrlo jaku buru - dnevna temperatura u Rijeci spustila se u jednom danu za petnaestak stupnjeva! Hladno će biti i u nedjelju, a onda, u novom tjednu, ponovno temperature nalik na proljetne, ipak uz nešto oblaka i moguću kišu. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za nedjelju: Razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike mogu kod meteoropata i kroničnih bolesnika pojačati tegobe od kojih inače pate. Poseban oprez preporuča se srčanim i plućnim bolesnicima.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za nedjelju:

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, tijekom poslijepodneva ponegdje i povećana naoblaka, a u drugom dijelu noći povećanje naoblake.

Puhat će umjerena do jaka, na udare mjestimice olujna bura, koja će tijekom dana postupno slabjeti. More će biti malo do umjereno valovito, ujutro ponegdje valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 0 do 3 °C, u unutrašnjosti Istre od -5 do -1 °C, a najviša dnevna od 7 do 11 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od -8 do -4 °C, a najviša dnevna od 1 do 4 °C.

Izgledi vremena do srijede:

Djelomice, u srijedu i pretežno sunčano, te postupno toplije. U ponedjeljak i utorak u središnjim i gorskim krajevima, te na sjevernom su Jadranu uz promjenjivu naoblaku ponegdje moguće slabe oborine. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u utorak u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, u ponedjeljak s olujnim udarima, u utorak će prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak.

Bura će postupno slabjeti, temperature rasti i na nebu se nakupiti oblaci, najavljuje meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari