Vrijeme u Rijeci 23. 10.: djelomice sunčano, popodne naoblačenje

Vrijeme u Rijeci 23. 10.: djelomice sunčano, popodne naoblačenje

Razdoblje lijepog vremena polako ostavljamo iza sebe. Subota će donijeti kišu, ponegdje i obilnu, no to će se već u nedjelju polako smirivati i zagrijat će nas jesensko sunce. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za Hrvatsku za petak: Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Većina meteoropata i kroničnih bolesnika će se osjećati dobro, imati primjerenu radnu koncentraciju i biti dobrog raspoloženja. Prema kraju dana najosjetljiviji meteoropati mogu osjećati umor i manje tegobe kao posljedicu razmjerno visokih dnevnih temperatura, ali i približavanja frontalnog poremećaja sa zapada.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za petak:

Djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku, a mjestimice je uz povećanu naoblaku moguća slaba kiša, uglavnom u drugom dijelu dana. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, prema kraju dana slabo do umjereno, ponegdje pojačano jugo i južni vjetar. More malo do umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i uz obalu Istre uglavnom između 10 i 15, u unutrašnjosti Istre između 7 i 11, u Gorskom kotaru između 9 i 14, u Lici između 5 i 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka na Kvarneru i u Istri većinom između 16 i 21, u Gorskom kotaru i Lici između 14 i 19 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj od subote do ponedjeljka:

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom i vjerojatnijom u subotu na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti. Ponegdje su mogući grmljavinski pljuskovi te lokalno obilna oborina, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega.

U nedjelju poslijepodne i osobito u ponedjeljak bit će duljih sunčanih razdoblja, a kiša će biti rjeđa pojava. Slab do umjeren jugozapadnjak, uz obalu i jugo, u nedjelju će okrenuti na sjeverac i buru, a podno Velebita ojačati. U ponedjeljak će ponovno zapuhati umjeren i jak jugozapadnjak i jugo. Temperatura zraka bez većih promjena.

Nakon stabilnije nedjelje, već nam početkom sljedećeg tjedna dolazi novi kišni val, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkoga centra u Rijeci Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari