Vrijeme u Rijeci 22.5.: postupno smanjenje naoblake

Vrijeme u Rijeci 22.5.: postupno smanjenje naoblake

Foto: FreeDigitalPhotos

Natprosječno kišovit riječki svibanj ipak će ponuditi i ponešto sunca - u srijedu će, prema kraju dana, oblaka biti sve manje. Jugo će okrenuti na slabu buru. Do kraja tjedna bit će sunčanije. Poslušajte prognozu Josipe Kuzmić!

Bioprognoza za Hrvatsku za srijedu: Prevladavat će razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike. Na Jadranu, u Lici i Gorskom Kotaru bit će nešto nepovoljnije nego u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. Kod meteoropata je moguća nesanica te glavobolja i razdražljivost, a kod kroničnih bolesnika pojačane tegobe od kojih inače pate.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za srijedu:

Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana, a zatim postupno smanjenje naoblake. Puhat će slabo do umjereno, u noći i ujutro ponegdje pojačano jugo i jugozapadnjak, a krajem dana i u noći će okretati na slab istočnjak i buru. More će biti malo, u prvom dijelu dana do umjereno valovito.

Najniža temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će od 12 do 15 °C, a najviša dnevna od 17 do 20 °C. Najniža temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici bit će od 7 do 11 °C, najviša dnevna od 14 do 19 °C.

Izgledi vremena od srijede do subote:

Djelomice sunčano, ali ne posve stabilno pa mjestimice može biti ponekog pljuska, češće u unutrašnjosti, osobito u gorju. Vjetar uglavnom slab, u subotu mjestimice umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu sjeverozapadnjak koji će ulaziti u kopno kao zapadnjak, ponegdje i jugozapadnjak. Najviše sunčanog i suhog vremena očekuje se u petak. Posvuda toplije.

Prema kraju tjedna bit će manje oblaka, više sunca, uz mogućnost lokalnih nestabilnosti, a najstabilniji dan trebao bi biti petak, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Josipa Kuzmić:

Josipa Kuzmić: Prognoza za riječko područje

Komentari