Vrijeme u Rijeci 23. 8.: pretežno oblačno, u gorju mjestimice kiša

Vrijeme u Rijeci 23. 8.: pretežno oblačno, u gorju mjestimice kiša

Foto: FreeDigitalPhotos

Vrijeme je - šaroliko. Na nas utječe mnoštvo sustava, stoga je i atmosfera do daljnjega nestabilna. Bit će i sunca, i bure, a u gorju ponegdje i kiše. No do početaka sljedećeg tjedna veći dio dana trebalo bi biti uglavnom suho. Poslušajte prognozu Danijele Vlašić!

Bioprognoza za petak: I dalje će povoljnije biometeorološke prilike biti u unutrašnjosti Hrvatske nego na Jadranu, primarno zbog nižih noćnih temperatura zraka. I na većem dijelu Jadrana će biti uglavnom razmjerno povoljno uz poduzimanje mjera zaštite od dnevne i noćne vrućine, te prilagođavanja terapije kroničnih bolesnika težim vremenskim uvjetima.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za petak:

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom ili pljuskom, uglavnom u Gorskom kotaru i Lici. Puhat će slaba do umjerena mjestimice i pojačana, a podno Velebita ponegdje i jaka bura s olujnim udarima. More malo do umjereno valovito. Ujutro na Kvarneru i u Istri od 22 do 25 °C, u unutrašnjosti Istre od 18 do 21 °C, a sredinom dana od 30 do 32 °C. U Gorskom kotaru i Lici ujutro od 13 do 16 °C, a sredinom dana od 24 do 27 °C.

Izgledi vremena do ponedjeljka:

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ujutro do umjeren sjeveroistočnjak, a poslijepodne sjeverozapadnjak. Temperatura zraka na kopnu u blagom porastu, a na Jadranu bez veće promjene.

Pred nama je uglavnom sunčani i topao vikend tijekom kojega valja paziti na jaku buru, pogotovo ako izlazimo na more, dok je poneka slaba kiša "rezervirana" uglavnom za Gorski kotar i Liku, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Danijela Vlašić:

Danijela Vlašić: Prognoza za riječko područje

Komentari