Vrijeme u Rijeci 25.11.: pretežno vedro, bura prijepodne slabi

Vrijeme u Rijeci 25.11.: pretežno vedro, bura prijepodne slabi

Stabilno jesensko vrijeme s puno sunca, ali i mjestimične magle u gorju, potrajat će do petka i treba ga iskoristiti jer će vikend biti kišovit. Od nedjelje će biti i hladnije. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za Hrvatsku za srijedu: Na Jadranu će se zadržati povoljne biometeorološke prilike cijelog dana, a veći dio dana i u višim predjelima gorske Hrvatske, dok će u nižima biti neugodnije. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj će prevladavati razmjerno nepovoljni biometeorološki uvjeti. Uz maglu, nisku naoblaku i visoku vlažnost zraka, koja će pojačavati osjet hladnoće, najteže će biti plućnim i srčanim bolesnicima, dok će meteoropatima uglavnom biti narušeno raspoloženje.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za srijedu:

Pretežno vedro, tijekom jutra u Gorskom kotaru i Lici ponegdje niski oblaci i magla. Ujutro će puhati slaba do umjerena, uz Velebitski i Vinodolski kanal mjestimice do jaka bura, zatim uglavnom slab sjeverni vjetar i bura. More će biti malo valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 4 i 9, u unutrašnjosti Istre između -2 i 3, u Gorskom kotaru i Lici između -4 i 1 °C. Najviša dnevna temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 11 i 16, u Gorskom kotaru i Lici između 6 i 11 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj od četvrtka do subote:

U sjevernim kopnenim predjelima oblačno, tmurno i maglovito, povremeno uz slabu rosulju, a u subotu kišu. Na Jadranu i područjima uz njega sunčanije, osobito u Dalmaciji. Mjestimične magle i niskih oblaka bit će u gorju i na sjevernom Jadranu, češće od petka. U subotu postupno naoblačenje s kišom, a na Jadranu će zapuhati jugo. Temperatura zraka bez znatnije promjene, a u unutrašnjosti i bez izraženog dnevnog hoda.

Promjenu vremena očekujemo u petak, a nedjelja donosi novi prodor hladnog zraka sa sjevera, znači buru i hladnije vrijeme, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra u Rijeci Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari