Vrijeme u Rijeci 23.11.: ujutro oblačno i kišovito, kasnije razvedravanje

Vrijeme u Rijeci 23.11.: ujutro oblačno i kišovito, kasnije razvedravanje

Foto: FreeDigitalPhotos

Očekuje nas oblačno jutro uz sitnu "dosadnu" kišu. Tijekom dana smanjit će se naoblaka pa više neće biti ni oborina. Puhat će jako jugo, dok će temperatura zraka malo porasti. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za subotuBiometeorološke prilike će na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru biti nepovoljne osjetljivijim ljudima, te osobito srčanim bolesnicima, astmatičarima i reumatičarima, koji se upozoravju na pojačanu skrb o svojem zdravlju. U nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske će biometeorološke prilike biti uglavnom razmjerno povoljne, a na krajnjem istoku povoljne.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za subotu: 

Ujutro pretežno oblačno, mjestimice uz moguću kišu, zatim postupno smanjenje naoblake. Puhat će umjereno do pojačano, ponegdje i jako jugo. More će biti umjereno valovito do valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između 9 i 13, u unutrašnjosti Istre između 4 i 9, u Gorskom kotaru i Lici između 3 i 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između 13 i 17, u Gorskom kotaru i Lici između 9 i 14 °C.

Izgledi vremena do utorka:

U nedjelju ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti magla i niski oblaci, a zatim djelomice sunčano. Na Jadranu djelomice sunčano, povremeno s kišom, osobito u Dalmaciji i prema otvorenom moru. Od ponedjeljka na kopnu pretežno oblačno, mjestimice i maglovito, a sunčana razdoblja moguća su na istoku. Na Jadranu pretežno, u utorak djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab, na istoku umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo, koje će na sjevernom dijelu sredinom nedjelje oslabjeti i okrenuti na buru. Bura će se do ponedjeljka proširiti na cijelu obalu te brzo oslabjeti. Temperatura zraka bez značajnije promjene.

Ponedjeljak je, čini se, dan kada će nam granuti sunce, najavljuje meteorolog Pomorskog meteorološkog centra Rijeka Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari