Vrijeme u Rijeci 23.7.: sunčano i još toplije

Vrijeme u Rijeci 23.7.: sunčano i još toplije

Foto: FreeDigitalPhotos

Ponedjeljak je počeo vruće, a idućih dana temperature bi se mogle popeti i do 36°C u hladu. Utorak će biti pretežno sunčan, uz jači maestral na otvorenom moru. Promjena vremena moguća je od petka. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za utorak: Zbog visokih temperatura zraka koje traju već nekoliko dana, ljudi osjetljivi na vrijeme mogu osjećati umor, slabost i manjak koncentracije te imati poteškoće sa snom. Na cijelom Jadranu postoji velika opasnost od toplinskog vala, a u unutrašnjosti Dalmacije rizik opasnosti je umjeren. Kroničnim bolesnicima savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora. Preporuka svima je: prilagoditi aktivnosti dijelu dana s manjim toplinskim opterećenjem, zadržavanje u rashlađenim prostorijama, zaštita od UV zračenja, lagana prehrana uz dovoljno tekućine. Preporuke kako se zaštititi od vrućina mogu se pročitati ovdje.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za utorak:

Pretežno sunčano, uz većinom malu naoblaku.

Puhat će slaba do umjerena, ujutro mjestimice do pojačana bura, sredinom dana i poslijepodne i slab do umjeren, na otvorenom moru ponegdje pojačan sjeverozapadni i zapadni vjetar. More će biti malo, prema otvorenom moru umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 21 i 26, u unutrašnjosti Istre između 17 i 21, u Gorskom kotaru i Lici između 15 i 19 °C. Najviša dnevna temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 31 i 36, u Gorskom kotaru i Lici između 27 i 31 °C.

Izgledi vremena do petka:

Sunčano i vruće. U unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Istre moguć je i poneki pljusak, osobito u petak. U srijedu vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Potom vjetar slab. Na Jadranu noći tople, a danju posvuda vruće.

Promjenu vremena u petak i oblačniji vikend, prognozira meteorolog Pomorskog meteorološkog centra Rijeka Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari