Vrijeme u Rijeci 01. 6.: promjenjivo oblačno uz slabu kišu

Vrijeme u Rijeci 01. 6.: promjenjivo oblačno uz slabu kišu

Foto: FreeDigitalPhotos

Radni tjedan nastavlja se u promjenjivom tonu. Mjestimice sunčano te poluoblačno uz oborine. Kruži vlažni zrak koji je zaslužan za nestabilno vrijeme.U srijedu okreće na južinu. Poslušajte prognozu Danijele Vlašić!

Bioprognoza za Hrvatsku za nedjelju: Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno povoljne. Nestabilne vremenske prilike mogu kod osjetljivijh meteoropata i kroničnih bolesnika uzrokovati manje tegobe. Na Jadranu će tegobe biti nešto slabijeg intenziteta.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Na Kvarneru i u Istri djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te mjestimice slabu kišu. U Gorskom kotaru i Lici oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima. Krajem dana smanjenje naoblake.

Prijepodne puhat će slaba do umjerena, u Velebitskom kanalu te sredinom dana umjerena do jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, a navečer će okrenuti na sjeverozapadnjak.

More će biti malo do umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 13 do 17 °C, u unutrašnjosti Istre od 9 do 12 °C, a najviša dnevna od 22 do 24 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 7 °C, a najviša dnevna od 17 do 19 °C.

 

Izgledi vremena u Hrvatskoj od ponedjeljka do srijede:

Idućih će dana u većem dijelu zemlje biti barem djelomice sunčano, ali ne sasvim stabilno. U unutrašnjosti će uz jači razvoj oblaka lokalno biti pljuskova i grmljavine, tek ponegdje u utorak, ali češće u srijedu, a na sjevernom Jadranu u četvrtak. Od srijede južina.

Početak sljedećeg tjedna bit će u znaku više oblaka i ponešto kiše, ali bit će i sunca, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Danijela Vlašić:

Danijela Vlašić: Prognoza za riječko područje

Komentari