Vrijeme u Rijeci 6. 7.: pretežno sunčano, navečer pljuskovi s grmljavinom

Vrijeme u Rijeci 6. 7.: pretežno sunčano, navečer pljuskovi s grmljavinom

Foto: FreeDigitalPhotos

Ponedjeljak će početi sunčano i uz buru, ali će postepeno biti sve oblačniji. A navečer stiže brza fronta sa zapada koja će u noći na utorak donijeti orkansku buru, pljuskove s grmljavinom. Poslušajte prognozu Josipe Kuzmić!

Bioprognoza za Hrvatsku za ponedjeljak: Približavanjem frontalnog sustava sa zapada, biometeorološke prilike će se pogoršavati. Kod meteoropata su mogući slabiji san i koncentracija te umor, a kod kroničnih bolesnika veće tegobe. Svima se preporuča maksimalno smanjenje boravka na suncu, zaštita od UV zračenja i izbjegavanje suvišnih napora sredinom dana.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Pretežno sunčano, od sredine dana uz malu do umjerenu naoblaku, a navečer jače naoblačenje, zatim mjestimice kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom.

Puhat će slaba do umjerena, u Velebitskom kanalu mjestimice pojačana bura, sredinom dana i poslijepodne ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, a krajem dana i u noći bura će brzo jačati na umjerenu do vrlo jaku, ponegdje i olujnu, u Velebitskom kanalu mjestimice s orkanskim udarima. More će biti malo do umjereno valovito, a krajem dana će jačati.

Najniža temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će od 20 do 23 °C, u unutrašnjosti Istre od 15 do 19 °C, a najviša dnevna od 29 do 33 °C. Najniža temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici bit će od 10 do 13 °C, najviša dnevna od 26 do 30 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj od utorka do četvrtka:

U noći na utorak jače naoblačenje s kišom i pljuskovima, moguće i grmljavinom, zahvatit će unutrašnjost i sjeverni Jadran. Zapuhat će jak i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura. Do sredine dana oborina će prestati, zatim će se razvedravati, a vjetar će slabiti, osobito u unutrašnjosti gdje će biti osjetno svježije.

U srijedu i četvrtak sunčano, na Jadranu uz slabu i umjerenu buru i sjeverozapadnjak. Ponovno sve toplije, a na Jadranu bez veće promjene.

Nakon osvježenja u utorak od srijede opet sve toplije, ljetno vrijeme, a od četvrtka će i bura pasti, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Josipa Kuzmić:

Josipa Kuzmić: Prognoza za riječko područje

Komentari