Vrijeme u Rijeci 17.7.: pretežno sunčano

Vrijeme u Rijeci 17.7.: pretežno sunčano

Foto: FreeDigitalPhotos

Temperature su u Rijeci prave prosječne ljetne. Ali već idućih dana dosegnut ćemo ponovno 30°C. Srijeda će biti uglavnom sunčana, a četvrtak poslijepodne bit će nešto oblaka. Poslušajte prognozu Danijela Vlašić!

Bioprognoza za srijedu: Biometeorološke prilike za većinu ljudi bit će povoljne. Mnogi će se stoga osjećati dobro, imati primjerenu koncentraciju i biti dobrog raspoloženja. Pred kraj dana, kod vrlo osjetljivih meteoropata i kroničnih bolesnika može se javiti umor i manjak energije. Preporuča se zaštita od UV zračenja te uzimanje dovoljno tekućine.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za srijedu:

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prijepodne puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a zatim zapadnjak i jugozapadnjak. More će biti malo valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 19 do 22 °C, u unutrašnjosti Istre od 14 do 18 °C, a najviša dnevna od 27 do 30 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 14 °C, a najviša dnevna od 24 do 27 °C.

Izgledi vremena do subote:

U unutrašnjosti promjenjivo i nestabilno, povremeno s pljuskovima i grmljavinom, osobito u petak. Na Jadranu pretežno sunčano, a u četvrtak i petak na sjevernom dijelu moguć je poneki kratkotrajni pljusak. Slab do umjeren jugozapadni vjetar u subotu će okrenuti na sjeverozapadni. Temperatura zraka bez značajne promjene ili malo viša.

Sunčan, vruć, pravi ljetni vikend s temperaturama preko 30°C je pred nama nakon oblačnijeg petka, prognozira meteorologinja Pomorskog meteorološkog centra Rijeka Danijela Vlašić:

Danijela Vlašić: Prognoza za riječko područje

Komentari