Vrijeme u Rijeci 25. 8.: pretežno sunčano, popodne mogući lokalni pljuskovi

Vrijeme u Rijeci 25. 8.: pretežno sunčano, popodne mogući lokalni pljuskovi

Foto: FreeDigitalPhotos

Temperature zraka ne prelaze 32 °C, dok je more na 25 ili 26 °C, a povremeni mjestimični pljuskovi, kao i "mlačna" bura, pratit će nas i sljedećih dana. Neke veće promjene vremena zasad nema na vidiku. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za Hrvatsku za nedjelju: Biometeorološke prilike bit će razmjerno povoljne u cijeloj zemlji. Samo bi na krajnjem jugu kronični bolesnici mogli imati veće tegobe uzrokovane uglavnom vrućim noćima. I danju će na tom području biti vrlo vruće, pa se preporuča nastaviti zaštitu od vrućine.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za nedjelju:

Na Kvarneru i u Istri pretežno sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Ujutro u Gorskome kotaru i Lici umjereno do pretežno oblačno, a zatim smanjenje naoblake. Sredinom dana i poslijepodne, uz lokalno naoblačenje, ponegdje je moguća kiša ili pljusak.

Puhat će slaba do umjerena, prijepodne i navečer mjestimice do jaka bura, sredinom dana i poslijepodne i slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. More malo do umjereno valovito.

Ujutro na Kvarneru i uz obalu Istre između 20 i 25, u unutrašnjosti Istre između 17 i 22, u Gorskome kotaru i Lici između 15 i 19 °C. Sredinom dana na Kvarneru i u Istri od 28 do 32, u Gorskome kotaru i Lici između 24 i 29 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj od ponedjeljka do srijede:

Djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Uglavnom u unutrašnjosti, uz povremeno povećanu naoblaku, može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, lokalno moguće i izraženiji. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu će bura sasvim oslabjeti i okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka bez značajne promjene, i dalje vrlo toplo i vruće.

Sličan tip vremena pratit će nas i sljedećih dana, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari