Vrijeme u Rijeci 19.12.: Prema večeri sve oblačnije

Vrijeme u Rijeci 19.12.: Prema večeri sve oblačnije

Foto: FreeDigitalPhotos

Srijedu ujutro još malo sunca, ali prve padaline, kišu i snijeg, očekujemo u drugom dijelu noći na četvrtak. Slijedi niz promjenjivih, uglavnom oblačnih dana s oborinama. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za srijedu: Uz povoljne biometeorološke prilike, ne očekuju se tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Upozoravamo na hladno jutro, osobito u kontinentalnim dijelovima Hrvatske, pa je potrebna adekvatna zaštita, osobito kod srčanih i plućnih bolesnika.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za srijedu:

Tijekom prijepodneva postupno povećanje naoblake, zatim promjenjivo oblačno, a u drugom dijelu noći ponegdje slaba kiša.

Puhat će slaba do umjerena bura, poslijepodne i sjeverozapadnjak, a krajem dana će zapuhati slabo do umjereno jugo koje će u noći jačati. More će biti malo, krajem dana ponegdje umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 0 do 5°C, u unutrašnjosti Istre od -6 do -1°C, a najviša dnevna od 8 do 11°C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od -8 do -4°C, a najviša dnevna od -2 do 1°C.

Izgledi vremena do subote:

Promjenjivo oblačno uz povremenu oborinu. U četvrtak i petak na kopnu se kiša može smrzavati u dodiru s hladnim tlom, a u gorju, uglavnom u četvrtak, može pasti i malo snijega. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Puhat će umjereno i jako jugo, u petak prolazno sjeverozapadnjak, a u subotu i jugozapadnjak. Vjetar na kopnu slab, u subotu i umjeren jugozapadni. U četvrtak na kopnu hladno, a u subotu temperatura u osjetnom porastu.

Bijeli Božić, bar za one u gorskim krajevima, najavljuje meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari