Vrijeme u Rijeci 21.3.: pretežno sunčano, bura

Vrijeme u Rijeci 21.3.: pretežno sunčano, bura

Foto: FreeDigitalPhotos

Pred nama je nekoliko sunčanih dana, bura će oslabjeti, a za vikend temperature i preko 20 stupnjeva. U sunčanom vremenu uživat ćemo do nedjelje kad nas očekuje nova promjena vremena. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za Hrvatsku za četvrtak:
Biometeorološke prilike će uglavnom biti povoljne. Nakon hladnog jutra, osobito u Lici i Gorskom kotaru, većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za četvrtak:

Pretežno sunčano, u drugom dijelu dana uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena do jaka, na udare mjestimice olujna, u Velebitskom kanalu ponegdje orkanska bura koja će u drugom dijelu dana postupno slabjeti. More malo do umjereno valovito, u prvom dijelu dana mjestimice valovito. Ujutro u Istri i na Kvarneru uglavnom od 7 do 10 °C, u unutrašnjosti Istre od 3 do 6 °C, a sredinom dana od 13 do 16 °C. U Gorskom kotaru i Lici ujutro od -3 do 2 °C, a sredinom dana od 7 do 11 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj do nedjelje:

Sunčano i sve toplije. Na kopnu će vjetar većinom biti slab, a umjerena i jaka bura će u petak oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak. U početku na kopnu jutra još hladna pa ponegdje može biti slabog mraza, a dnevna temperatura u osjetnom porastu. Na obali i otocima malo toplije.

Prvi dani proljeća bit će u znaku sunca, prognozira meteorolog Pomorskog meteorološkog centra Rijeka Ivan Novak:

 

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari