Vrijeme u Rijeci 16.11.: kiša, pljuskovi i nevere, krajem dana olujno jugo

Vrijeme u Rijeci 16.11.: kiša, pljuskovi i nevere, krajem dana olujno jugo

Foto: FreeDigitalPhotos

Očekuje nas pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove, a ponegdje su moguće i nevere. Navečer će jugo ponovno pojačati te će biti olujnih udara. Temperature se neće značajnije mijenjati. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Biometeorološka prognoza za sobotu: Biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor, glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane pa se savjetuje izbjegavanje suvišnih napora. Na krajnjem istoku će nepovoljan utjecaj biti manje izražen pa će i tegobe biti nešto slabijeg intenziteta.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za subotu:

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom te mjestimičnim neverama i obilnim oborinama. Umjeren do jak jugozapadnjak i zapadnjak okrenut će tijekom prijepodneva na istočnjak i buru a navečer opet jugo u jačanju na umjereno do vrlo jako s olujnim udarima. More će biti malo do umjereno valovito, ujutro i navečer mjestimice valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će uglavnom od 10 do 14 °C, a najviša dnevna od 11 do 15 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9 °C, a najviša dnevna od 6 do 11 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj do utorka:

U nedjelju oblačno, u većini krajeva kišovito te razmjerno vjetrovito. Obilne oborine će mjestimice biti na Jadranu i predjelima uz njega. Jako i olujno jugo postupno u slabjenju te okretatanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu. Početkom novog radnog tjedna sunčanije no ne i sasvim stabilno, pa će mjestimične kiše biti većinom na Jadranu i predjelima uz njega. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Na Jadranu će u ponedjeljak zapuhati jugo te jačati. Na moru temperatura zraka bez veće promjene, a na kopnu nakon toplije nedjelje, malo niže vrijednosti.

Kiša, pljuskovi i jugo pratit će nas nadolazećih dana, prognozira meteorolog Pomorskog meteorološkog centra Rijeka Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari