Vrijeme u Rijeci 7. 8.: sunčano uz buru

Vrijeme u Rijeci 7. 8.:  sunčano uz buru

Foto: FreeDigitalPhotos

Nakon kratke osvježavajuće pauze, vraća nam se ljeto: sa sjeverozapada jača greben anticiklone, a s jugozapada se približava topli zrak, i kako idemo prema vikendu, tako će vrijeme biti sve stabilnije i sve toplije. Poslušajte prognozu Danijele Vlašić!

Bioprognoza za Hrvatsku za petak: Većina ljudi će osjetiti poboljšanje općeg stanja i biti sve boljeg raspoloženja. Kroničnim bolesnicima će biti olakšano podnošenje njihovih bolesti. Mnogi će imati bolji san nego prethodnih dana u unutrašnjosi Hrvatske, a na Jadranu bi tople noći mogle znatnije ometati san i odmor.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za petak:

Na Kvarneru i u Istri sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, u Gorskom kotaru i Lici umjereno do pretežno oblačno te je još mjestimice moguća kiša ili kratkotrajni pljusak. Tijekom poslijepodneva razvedravanje.

Puhat će slaba do umjerena, mjestimice i pojačana, a ponegdje u Velebitskom kanalu i jaka bura s olujnim udarima. More malo do umjereno valovito. Ujutro na Kvarneru i uz obalu Istre uglavnom od 20 do 23, u unutrašnjosti Istre od 17 do 19, a najviša dnevna od 29 do 31 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 , a najviša dnevna od 22 do 25 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj od subote do ponedjeljka:

Pretežno sunčano. Povremeno će biti lokalnog razvoja oblaka, a moguć je i poneki pljusak, za vikend uglavnom na istoku, u gorju i na sjevernom Jadranu, a u ponedjeljak i drugdje u unutrašnjosti. U subotu i nedjelju na kopnu je mjestimice moguća magla. I vjetar slab. Na Jadranu umjerena, u subotu i jaka bura, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak, u ponedjeljak u slabljenju. Vruće, osobito za vikend.

I tijekom sljedećeg tjedna temperature će rasti, no ne bi trebalo prijeći 33, niti noću prelaziti 25 °C, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Danijela Vlašić:

Danijela Vlašić: Prognoza za riječko područje

Komentari