Vrijeme u Rijeci 19.8.: vedro i sunčano

Vrijeme u Rijeci 19.8.: vedro i sunčano

Foto: FreeDigitalPhotos

Nastavit će se sunčano i vedro ljetno vrijeme. Temperature će malo porasti, a vjetar će biti slab. Takvo vrijeme pratit će nas sve do srijede kada se krajem dana očekuje promjena vremena uz kišu. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za Hrvatsku za ponedjeljak: Biometeorološke prilike će biti slične kao prethodnog dana i uglavnom povoljne. Većini će ljudi vedrina podržavati dobro raspoloženje i koncentraciju. No, osjetljivijim ljudima smetnje može uzrokovati porast kako dnevne temperature zraka u cijeloj zemlji, tako i noćne na Jadranu. Stoga se osobito kroničnim bolesnicima preporuča ograničiti izlaske i teže poslove u najtoplijem dijelu dana, uzimati dovoljno tekućine i laganiju hranu, te nositi laganu i prozračnu odjeću.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Vedro i sunčano. Ujutro i navečer će puhati slab do umjeren istočnjak i bura, tijekom dana jugozapadni i južni vjetar. More će biti malo, ponegdje do umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između 18 i 22, u unutrašnjosti Istre između 13 i 18, u Gorskom kotaru i Lici između 10 i 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između 28 i 32, u Gorskom kotaru između 26 i 31 °C.

Izgledi vremena od subote do četvrtka:

Još će u utorak prevladavati sunčano i vruće, a potom je uz više oblaka moguć poneki lokalni pljusak, uglavnom u unutrašnjosti. U srijedu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu, nakon slabog do umjerenog jugozapadnog i zapadnog vjetra u utorak, umjerena do jaka bura, najprije na sjevernom dijelu, a u četvrtak će se proširiti i duž ostatka obale. U četvrtak u unutrašnjosti svježije.

Pred nama je nekoliko sunčanih dana, temperature će na vrhuncu biti u srijedu, a nakon toga očekuje nas promjena vremena uz niže temperature, prognozira meteorolog Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari