Web aplikacija za izračunavanje prava na socijalnu pomoć

Web aplikacija za izračunavanje prava na socijalnu pomoć

Foto: Grad Rijeka

Jedinstvena u Hrvatskoj, web-aplikacija omogućuje građanima da utvrde koja prava iz Socijalnog programa Grada Rijeke mogu ostvariti.

Doći do prava na korištenje mjera iz Socijalnog programa Grada Rijeke nije jednostavno. Traže se brojni podaci – o broju članova obitelji, jesu li svi na istoj adresi, jesu li iz Rijeke… Korisnici ne mogu znati sve propise, a kalkulator im omogućuje da unošenjem traženih podataka dobiju preciznu informaciju o tome na koje oblike gradske pomoći imaju pravo.

U prvih šest mjeseci postojanja aplikacije, ispunjeno je oko sedam stotina upita. Aplikacija je razvijena u sklopu međunarodnog projekta E-uprava za vas u kojemu je Rijeka sudjelovala uz još nekoliko europskih gradova, a financira ga Europska unija. Socijalno ugroženim građanima Rijeke na raspolaganju je 18 oblika socijalne pomoći, a prošle ih je godine koristilo više od deset tisuća ljudi.

Do kalkulatora se jednostavno dolazi putem portala Grada Rijeke, a danas je predstavljen ustanovama i udrugama koje se bave socijalnom i zdravstvenom zaštitom. Javlja Saša Vuksan:

Komentari