WiFi u riječkim autobusima: probno za početak

WiFi u riječkim autobusima: probno za početak WiFi u riječkim autobusima: probno za početak
U plavim zglobnim autobusima na plin potražite naljepnicu Free WiFi (Foto: Goran Kovačić / Pixsell) U plavim zglobnim autobusima na plin potražite naljepnicu Free WiFi (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: Pixabay

KD Autotrolej pokrenuo je pilot projekt besplatne WiFi usluge za putnike u autobusima na linijama javnog gradskog prijevoza. Probno, usluga je trenutno dostupna u tri nova zglobna, plava autobusa na plinski pogon, a građani ih mogu prepoznati po karakterističnim naljepnicama.

KD Autotrolej testira nekoliko tehnologija mobilnog interneta s ciljem da vožnju javnim gradskim prijevozom učine ugodnijom.

Ovisno o tehnologiji koja se testira u autobusima Autotroleja, besplatni WiFi ima kapacitet između 40 i 60 istovremenih pristupa internetu preko mobilne podatkovne mreže koristeći LTE tehnologiju spajanja pri brzinama do 300 Mbit/s.

Pri spajanju na WiFi mrežu u autobusima građanima je ponuđeno ispunjavanje kratke ankete o njihovom zadovoljstvu i viđenju potrebe za bežičnim pristupom internetu u javnom gradskom prijevozu.

Pilot projekt trajat će tri mjeseca tijekom kojih će se, osim usluge besplatne WiFi mreže za građane, testirati i neke druge tehnologije koje se oslanjaju na pristup internetu, a omogućavaju digitalnu transformaciju putničkog iskustva u autobusima riječkog gradskog prijevoznika.

Komentari