Za goranska sanjkališta 1,2 milijuna kuna; u planu koncesije za 13 plaža

Za goranska sanjkališta 1,2 milijuna kuna; u planu koncesije za 13 plaža

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Rebalansom izdvojen novac za uređenje sanjkališta; pred Županijskom skupštinom plan novih koncesija na pomorskom dobru; djeci Delnica, Cresa, Crikvenice i Viškova stižu slikovnice, a osim u cijepljenju, PGŽ vodi i u samopopisivanju, rečeno je na konferenciji za novinare u županiji.

Uz podatak da je s 57 posto cijepljenog stanovništva Primorsko-goranska županija vodeća u Hrvatskoj, župan Zlatko Komadina je objavio i podatak da se u prvom tjednu popisa stanovništva samopopisalo gotovo 40 tisuća osoba u Primorsko-goranskoj županiji.

Više od 14 posto je nakon Zagreba drugi vodeći odaziv u Hrvatskoj, izvijestio župan, te pozvao građane da još ovaj tjedan iskoriste pogodnosti e-popisa i tako izbjegnu dolazak popisivača. "No oni ne predstavljaju opasnost, riječ je o educiranim ljudima s licencama i kovid potvrdama. Oni će sve podatke pohraniti u e-upitnik i nema opasnosti od zloupotrebe podataka", rekao je Komadina.

Izvijestio je i da je Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije upućen plan novih koncesija za 13 plaža na pomorskom dobru. Sad je vrijeme za primjedbe, istaknuo je župan te pojasnio da nakon prihvaćanja plana, na raspravu idu detalji uvjeta svake pojedine koncesije, prije glasanja o dodjeli. Dovoljno je vremena da se javnost uključi, rekao je Komadina.

Županija - prijatelj djece izdvojila je 18 i pol tisuća kuna za nabavku didaktičkih slikovnica Moje mjesto pod suncem, za prvašiće i vrtićare u Delnicama, Cresu, Crikvenici i Viškovu, rekao je župan, dok je pročelnik za razvoj Ljudevit Krpan izvijestio o pozivu za sufinaranje mreže sanjkališta u Gorskom kotaru.

PGŽ je rebalansom izdvojila milijun i dvijesto tisuća kuna za uređenje goranskih sanjkališta, dok će goranski gradovi i općine morati osigurati petinu iznosa za uređenje zimskih izletišta, rekao je Krpan. Novac je namijenjen kupovini pokretnih traka, ratraka i motornih sanjki. Maksimalan iznos potpore je 750 tisuća kuna po sanjkalištu u iduće četiri godine, a javni poziv je otvoren do 15. studenog. Poslušajte:

Župan Zlatko Komadina i pročelnik Ljudevit Krpan, pripremila Neva Funčić

Komentari