Zadar - Škrljevo 99:82 - nisu ih omeli ni nestanci struje u dvorani

Zadar - Škrljevo 99:82 - nisu ih omeli ni nestanci struje u dvorani Zadar - Škrljevo 99:82 - nisu ih omeli ni nestanci struje u dvorani
Košarka bez struje (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka) Košarka bez struje (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Košarkaši Zadra pobijedili su Škrljevo 99:82 u derbi susretu 17. kola HT Premjer lige i tako ostali u utrci za prvu poziciju na kraju regularnog dijela sezone. Škrljevo se na početku utakmice nije uplašilo Zadra.

Naprotiv u trećoj minuti imaju prednost 7:4 nakon što je Konjević pogodio za tri. Domaćin ima minimalno vodstvo 16:14 i u sedmoj minuti, no na mali se odmor otišlo prednošću Zadrana 24:20.

Abaligaš se odvaja odmah na počeku druge trećine, pa u petnaestoj minuti ima plus deset (26:36), da bi na kraju prvog dijela Zadar otišao na odmor rezultatom 50:37.

I nastavak je u znaku gostiju, koji svojim iskustvom iz Aba lige te dužom klupom, koju je rotirao trener Naglić, odlazi na veliki plus dvadeset 59:39, da bi prednost povećali na isteku tridesete minute 82:54. Do kraja susreta Zadar je održavao prednost za konačnih plus sedamnaest.

Kod Škrljeva najučinkovitiji bio je kapetan Jasmin Perković sa 23 i Konjević s 16 postignutih koševa, dok je kod Zadra Grey postigao 19 koševa.

U posljednjih dvije minute utakmica je dva puta bila prekidana zbog nestanka električne energije, zbog toga što su navijači Zadra Tornado zapalili baklju u dvorani. Na ispunjenim tribinama dvorane na Mavrincima, među brojnim gostima bila je i delegacija HNK Rijeke predvođena predsjednikom Damirom Miškovićem.

Komentari