Zajedno protiv diskriminacije

Zajedno protiv diskriminacije

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

Rečenicom „Ovaj put važno je biti protiv" završava pismo podrške riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela upućeno Riječkoj građanskoj incijativi "Ujedinjeni i ujedinjene protiv diskriminacije".

Referendumsko pitanje koje će nam u nedjelju biti postavljeno, sramotno je izrugivanje svim hrabrim ljudima koji su živote posvetili obrani dostignutih prava čovjeka i borbi za širenje ljudskih prava, napisao je Obersnel. Ako na ovaj način, mijenjanjem Ustava, onemogućimo buduću borbu za prava onih koji su u manjini, primjerice onih koji žele da im se zajednica s osobom koju vole jednoga dana izjednači s brakom, pitanja je - koja borbe koje manjine za koje pravo, sljedeća može na ovaj način biti uskraćena? Imajmo to na umu, upozorava riječki gradonačelnik.

Inicijativa u subotu organizira prosvjednu šetnju Korzom pod motom Što ako si sutra ti na redu? Danas su podsjetili na važnost izlaska na referendum te naglasili da nije vrijeme za neodlučnost i nezainteresiranost.

Ovim referendumom ne štite se obitelj i brak jer su već zaštićeni Obiteljskim zakonom i Ustavom. Referendum 1. prosinca je manipulacija kojom se šalje jasna poruka da istospolne i jednoroditeljske obitelji te izvanbračne zajednice ne vrijede jednako kao heteroseksualni brak i obitelj, naglasili su.

Unijeti u Ustav odredbu koja diskriminira nema veze s demokracijom, poruka je Riječke građanske inicijative uz poziv Riječanima da se u subotu 30. studenog u 11 sati priključe prosvjednoj šetnji Korzom, a u nedjelju na referendumu zaokruže „protiv“. Javlja Nikolina Deranja:

Komentari