Započela "Mitas 4 Islands", biciklistička utrka na četiri kvarnerska otoka

Započela "Mitas 4 Islands", biciklistička utrka na četiri kvarnerska otoka Započela "Mitas 4 Islands", biciklistička utrka na četiri kvarnerska otoka
Foto: Mitas 4 Island Foto: Mitas 4 Island
Foto: Mitas 4 Island Foto: Mitas 4 Island
Foto: Mitas 4 Island Foto: Mitas 4 Island

Foto: Mitas 4 Island

Iz Baške na otoku Krku danas je startala brdsko biciklistička utrka "Mitas 4 Islands", jedna od pet najvećih na svijetu. Utrka se boduje i za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Natjecatelji će u četiri dana prijeći 270 kilometara staza na četiri kvarnerska otoka: Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

Više od 600 biciklista iz 33 zemlje svijeta na toj će ruti prijeći više od pet tisuća metara ukupnoga visinskog uspona, kažu organizatori, a uz profesionalne sportaše utrku voze i rekreativci. "Naša utrka iz godine u godine zauzima sve važnije mjesto u svijetu brdskog biciklizma. Trenutačno je među pet najvećih u svijetu i druga po veličini u Europi", kaže direktor utrke Tomislav Zobec.

Utrka "Mitas 4 Islands" pokrenuta je prije pet godina upravo u Baški i označila je početak brendiranja Baške kao outdoor destinacije – odnosno mjesta za idealni aktivni odmor. 

Hoteli su puni, a biciklisti iz cijelog svijeta dopinose promociji otočkih destinacija, rekla je direktorica Turističke zajednice Baška Ivana Kovačić u današnjoj emisiji "Tris" - poslušajte:

Kovačić o utrci "Midas 4 Island", pripremila Neva Funčić

Komentari