Zaustavljen pad županijskog proračuna

Zaustavljen pad županijskog proračuna

Župan Zlatko Komadina (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Proračun Primorsko-goranske župnije za 2014. bit će 330 milijuna kuna, uravnotežen je i približno isti kao prošlogodišnji, a zaustavljen je njegov pad iz prijašnjih godina.

Županija u 2014. planira novo zaduženje od 8,3 milijuna kuna za završetak Marišćine, a za još 7 kapitalnih projekata planirano je 7,2 milijuna. Većina rashoda usmjerena je na javne usluge, obrazovanje i zdravstvo, najavili su na redovitoj konferenciji za novinare pročelnik za financije Krešimir Parat i župan Zlatko Komadina.

Naši prihodi od poreza, koji su 70 posto županijskih prihoda, rastu ove tri godine, i to je najbolji pokazatelj trenda, zaključio je Parat. Primorsko-goranska županija će ovog tjedna izdvojiti 100 tisuća kuna jednokratne pomoći Caritasovu domu Sveta Ana u Rijeci. Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja našlo se u financijskim problemima zbog siromašenja državnog proračuna.

Sljedeće godine na redu su azil za životinje, obnova psihijatrijske bolnice na Rabu, dogradnja crikveničke Thalassotherapije te obnova dijela srednjih škola. Za pet posto povećani su izdaci za kulturu i sport, a uoči zimskih praznika na Platku je u tijeku remont žičara koji kasni zbog žalbe na postupak javne nabave.

Župan Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić najavili su posljednju ovogodišnju sjednicu primorsko-goranske Županijske skupštine na kojoj će se 19. prosinca raspravljati o predloženom proračunu. Javlja Neva Funčić:

Komentari