Zavirite u radni dan baletnog ansambla: radna subotnja matineja u HNK Zajcu

Zavirite u radni dan baletnog ansambla: radna subotnja matineja u HNK Zajcu

Baletni ansambl poziva na radno druženje u kazalištu (Foto ilustracija: Pixsell)

Ansambl Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca poziva sve zainteresirane na radnu matineju u povodu premijere baletne predstave "U svakom slučaju", ove subote 11. studenoga u 11 sati u atriju riječkog HNK.

S publikom će podijeliti atmosferu rada na predstavi: posjetitelji će imati priliku zaviriti u radni dan baletnog ansambla, koji počinje satom baletnih vježbi i nastavlja se kratkim insertima iz predstave. Nakon toga slijedi otvoreni razgovor s članovima autorskog tima i izvođačima predstave, a na kraju druženja, najsretnije posjetitelje nagradit će ulaznicama za jednu repriznu izvedbu.  

Istraživački balet "U svakom slučaju", u okviru Zajc Dance Lab-a, promišlja poziciju članova i članica baletnog ansambla riječkog HNK starijih od 40 godina. Autorski tim u sastavu Vigur Gurdu (umjetničko ime koreografa Gregora Kamnikara), Nina Gojić (dramaturginja) i Marko Gutić Mižimakov (novomedijski umjetnik) rade s idejom da iskusno plesačko tijelo predstavlja neslužbeni arhiv i paralelno pamćenje institucije. U predstavi plešu Svetlana Andrejčuk, Marina Grgurić, Vitalij Klok, Andrei Köteles, Irina Köteles, Oksana Brandiboura Kožul, Cristina Lukanec, Danijela Menkinovski, Anna Ponomareva, Svetlana Rasskazova i Paula Rus.

Koreografija će kombinirati znanja baletnih plesača sa suvremenijim izvedbenim oblicima, kako bi se pokazalo da iskusniji baletni plesači predstavljaju posebnu kulturnu vrijednost. Premijera je na programu u subotu 18. studenog u 18 sati, a reprize su 23, 24. i 25. studenog u 19:30 sati. Ulaz na subotnju matineju za publiku je, naravno, besplatan.

Komentari