Završetkom druge smjene večeras i srednjoškolski sindikat zaključio štrajk

Završetkom druge smjene večeras i srednjoškolski sindikat zaključio štrajk

Od ponedjeljka svi opet u klupama (Foto: Duško Jaramaz / Pixsell)

Nakon što su od štrajka odustali sindikati osnovnih škola i visokoškolskog obrazovanja i srednjoškolski sindikat odlučio je u petak sa završetkom druge školske smjene obustaviti štrajk koji je započeo prošlog petka, tako da će se nastava normalno odvijati od subote, odnosno od ponedjeljka.

Glavni štrajkaški odbor Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske donio je, na temelju ankete među članstvom, odluku da od subote, 3. listopada, srednjoškolske ustanove u kojima taj sindikat djeluje više neće biti u štrajku.

Odaziv članstva već je u četvrtak bio dosta nizak, po podacima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u štrajk je bilo uključeno svega 26 posto radnika, ali su svejedno odlučili nastaviti štrajkati još do kraja petka. Predsjednik sindikata Branimir Mihalinec izjavio je Hini kako su i njihovi najuporniji članovi, oni koji su najdulje ustrajali u štrajku, zaključili da nastavak više nema smisla, pa će svoju snagu i energiju, kaže, usmjeriti prema idućoj vlasti. "Od svojih zahtjeva ne odustajemo, zahtjev za povećanjem plaća od četiri posto uputit ćemo i novoj Vladi", poručio je Mihalinec.

Komentari