Završni dio Trilogije: nakon opernih tragedija - komični Falstaff!

Završni dio Trilogije: nakon opernih tragedija - komični Falstaff!

Biljana Kovač, Ivana Srbljan, Anamarija Knego, Vanja Zelčić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)

Nakon velikog uspjeha opera "Otello" i "Macbeth", u ponedjeljak, 7. svibnja slijedi završni dio projekta Trilogije, "Falstaff" pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.

Vidjeli smo dvije operne tragedije, a sada slijedi lirska komedija u tri čina puna humora i istinske emocije. Beskrajno komičan, "Falstaff" nam otkriva mnoge životne istine. Posljednja i jedina komična opera Giuseppea Verdija, veseli je i vedri pozdrav svijetu velikoga Maestra na kraju svog stvaralačkog puta.

Ako volite Verdija, Shakespearea i Suriana, ako volite operu, onda nikako ne smijete propustiti "Falstaffa" jer "sve na svijetu tek je šala, za lakrdijaša čovjek je stvoren!"

Intenzivna, dinamična kolektivna igra riječkog opernog ansambla, predvođenog nacionalnim prvakom Giorgiom Surianom u naslovnoj ulozi, pokazat će publici svu kvalitetu svog glazbenog i glumačkog potencijala. "Četiri žene windsorske, Anamarija Knego kao Alice, Biljana Kovač kao Quickly, Vanja Zelčić kao Nanetta i Ivana Srbljan kao Meg Page, nisu ni sile, ni žrtve. One su samo žene koje upravljaju svojim pravima i to usprkos svima koji im to pravo osporavaju", kaže Marin Blažević.

A što kažu o svojim ulogama i radu na "Falstaffu" ove četiri solistice, poslušajte u razgovoru sa Glorijom Fabijanić Jelović u audio snimci:

Falstaff - 4 solistice, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari