Završnica MIK-a u Poreču: publika bira najbolje

Završnica MIK-a u Poreču: publika bira najbolje

S prve večeri ovogodišnjeg MIK-a (Foto: MIK)

Ovogodišnji festival "Melodije Istre i Kvarnera", jedini putujući glazbeni festival u Hrvatskoj, polako je doplovio do posljednje luke. Večeras će u 18 u konkurenciji za nagrade uživati publika u Poreču, a značajnu prednost u toj utrci imaju Voljen Grbac i Matej Prpić s pjesmom "Mama, fala ti".

MIK je u proteklih desetak dana proputovao Istru i Kvarner - festivalske večeri održane su, redom, u Puli, Rijeci, Krku, Opatiji, Kastvu. Finale se ove godine održava u Poreču, na Narodnom trgu ispred kazališta. Početak je u 21 sat, ulaz besplatan.

Porečka publika dobit će, kao i u drugim gradovima domaćinima, 500 glasačkih listića te tako konačno odlučiti o najboljim pjesmama. Nakon pet festivalskih večeri u vodstvu su Voljen Grbac i Matej Prpić s pjesmom "Mama, fala ti".

Druga je Tamara Brusić s klapom "Tić" i skladbom "Lipa pismo moja", a treća Martina Majerle, koja pjeva "Na Trsatu". Svoje će nagrade posljednje večeri dodijeliti i struka, a među njima je i "Zlatni mikrofon" Radio Rijeke za najbolju interpretaciju.

Komentari